İtalya’da eğitim rehberi

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da eğitim rehberi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2021 14:46

İtalya’da eğitim almaya giden öğrencilerin sayısındaki artış Prof. Dr. Paola Martani’yi harekete geçirdi. İtalyan üniversite bürokrasisinde nasıl yol alınacağından, konaklayacak yer aramaya kadar; kayıt yaptırmak, taşınmak ve İtalya’da yaşamak için gerekli olan tüm adımları “İtalya Parmaklarınızın Ucunda” (İtaly at your fingertip) kitabında yazdı.

Haberin Devamı

İstanbul Koç Üniversitesi Öğretim üyesi Paola Martani’nin kaleme alıp editörlüğünü yaptığı rehber İtalya’da eğitim almak isteyen tüm Türk öğrenciler için İtalya Büyükelçiliği internet sitesinde erişime açıldı.

İtalya’da eğitim almak için gerekli tüm bilgileri tek bir cilt altında toplama fikri, gerek İtalyan üniversite sistemini tanıtma arzusundan, gerekse öğrencilerin eğitimlerini nerede sürdürmek istedikleri ile ilgili yapacakları seçimi mümkün olduğunca kolaylaştırma ve somut bir destek sunma ihtiyacından doğmuş.

Kitabın ilk bölümde eğitim alanında İtalya’nın ne gibi fırsatlar sunabileceği, yola çıkmadan evvel ve taşınma esnasında neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Kitabın ikinci kısmında ise ‘bir dil seti’ ile birlikte İtalya’da yaşam için faydalı bilgilere yer veriliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!