İşte OKS sonuçları

Güncelleme Tarihi:

İşte OKS sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 10:09

Orta Öğretim Kurumu Seçme ve Yerleştirme sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLARIN AÇIKLANMA VİDEO'SU İÇİN TIKLAYIN

İŞTE OKS BİRİNCİLERİ

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. OKS'de, Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulu'ndan Fatih Özkan, 500 tam puan alarak birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda, OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çelik'in verdiği bilgiye göre, sınava 818 bin 359 aday girdi. Bunlardan 791 bin 82'sinin puanı hesaplanmaya değer bulundu. 27 bin 277 kişi ham puan barajını aşamadı.

Sınavda, MF ve TM puan türlerinde İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulu'ndan Fatih Özkan 500 tam puan alarak birinci oldu.

Haberin Devamı

Sınavda, MF ve TM puan türlerinde ikinciliği 496.657 puanı alarak şu öğrenciler paylaştı:
- Van Özel Serhat İlköğretim Okulu'ndan Mustafa Mete,
- Isparta Özel Altınbaşak Çakın İlköğretim Okulu'ndan Fatma Karakoç,
- TED Batman Petrol Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu'ndan Ufuk Serkan Yıldırım,
- Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'ndan Begüm Aydıner,
- İstanbul Özel Kartal Doğa İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Ali Dinler.

MF puan türünde Kocaeli General Edip Bayoğlu İlköğretim Okulu'ndan Enes Aybar ile Muş Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'ndan Abdülkadir Sözen 497.460 puanla üçüncülüğü paylaşırken, TM puan türünde Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu'ndan Zeynep Ölmez ile İstanbul FMV Özel Işık İlköğretim Okulu'ndan Onur Can Soybir 495.577 puanla üçüncü oldular.

Türkiye 1.'si İstanbul Büyükçekmece'den Fatih Özkan 599 sorudan 500 tam puan ile Türkiye Birincisi oldu.

KİŞİSEL BAŞARILARA GÖRE BİRİNCİ, İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜLER

Türkiye 1.'si İstanbul Büyükçekmece'den Fatih Özkan 599 sorudan 500 tam puan ile Türkiye Birincisi oldu.

Matematik Fen Puanına 2.'si Abdülkadir Sözen oldu.

Türkçe Matematik puanına göre İstanbul Kartal'dan Özel Kartal Doğa Ahmet Ali Dinler 496.657 puan ile 2. oldu.

Ankara Çankaya'dan Begüm Aydıner 496.657 puan ile 2. oldu.

Haberin Devamı

Batman Merkez TED Batman Koleji'nden Ufuk Serkan Yıldırım 2. oldu.

Isparta'dan Özel Altınbaşak akın Fatma Karakoç 496.657 puan ile 2. oldu.

Van Merkez'den Mustafa Mete 496.657 puan ile 2. oldu.

Türkçe Matematik 3.'sü 495.577 puan ile Fevziye Mektepleri Vakfı Onur Can Soybir oldu.

Türkçe Matematik 3.'sü 495.577 puan ile Zeynep Ölmez oldu.

Matematik Fen Puanına 3.'sü göre 497.460 puan ile Enis Aybar oldu.

115 ÖĞRENCİ YANLIŞ SORUYU DOĞRU YANITLADI
Çelik, daha önce sınav sorularıyla ilgili mahkemelerin hiç karar vermediğini ve böyle bir konunun ilk defa mahkemeye taşındığını belirterek, konunun bundan sonra da kamuoyu tarafından tartışılacağını kaydetti.
Öğrencilerin soruları algılama biçiminin, soruların yanlış olup olmadığıyla ilgili kendilerine fikir verdiğini belirten Çelik, Fen Bilgisi sorularının zor olarak algılandığını, öğrencilerin Fen Bilgisi sorularına Türkiye ortalaması olarak yüzde 20 oranında doğru cevap verdiklerini kaydetti. Çelik, “Bundan hareketle 115 öğrencinin bu iptal edilen soruyu doğru cevaplandırdığını söylersem aslında öğrencilerimizin bu soruyu yanlış algılamadığı, doğru algıladığı ve yaklaşım açısından da bir problem olmadığı sonucuna varabiliriz” dedi. Sınavda 99 net çözmüş olan 4 öğrenciden yalnızca birinin yanlış cevap verdiğini söyleyen Çelik, 98 net yapan 17 öğrencinin 7'sinin bu soruya yanlış cevap verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

27 BİN 277 KİŞİ SIFIR ÇEKTİ
Bakan Çelik'in verdiği bilgilere göre, sınava 824 bin 676 kişi başvurdu. Sınava 818 bin 359 öğrenci girdi. Bu öğrencilerden 791 bin 82'sinin puanı hesaplanmaya değer bulundu. 27 bin 277 kişi ham puan barajını aşamadığı için puanları hesaplanmadı. Bakan Çelik, yanlış sorular doğru soruları götürdükten sonra 27 bin 277 öğrencinin puanının 0.5 ve altına düştüğü için hesaplanmaya değer bulunmadığını bildirdi. Çelik, geçen sene bu rakamın 71 bin 54 olduğunu ifade etti.

Çelik, Türkçe-Matematik puan türünden 160 puan barajını geçemeyen öğrenci sayısının 59 bin 537 olduğunu, bu puan türünden 731 bin 545 öğrencinin tercih yapabileceğini bildirdi.
Bakan Çelik'in verdiği bilgilere göre, Matematik-Fen puan türünde 47 bin 269 öğrenci barajı geçemedi. Bu puan türünde 743 bin 813 öğrenci tercih yapacak.

Haberin Devamı

136 öğrencinin sınavı, kopya çektikleri tespit edildiği için iptal edildi.

Puan hesaplamasında kullanılan çan eğrisi yöntemine göre, 160-300 arasında puan alan öğrenci sayısı 569 bin 47 oldu.

EN BAŞARILI İLLER

Çelik'in verdiği bilgilere göre, TM puan türünde başarı sıralamasına göre, Türkiye birincisi olan il, geçen yıl ikinci olan Burdur oldu. Bu puan türünde başarı sıralamasına göre, 2. il Kırşehir, 3. il Eskişehir, 4. il Nevşehir, 5. il Edirne, 6. il Çanakkale, 7. il Yalova, 8. il Ankara, 9. il Isparta ve 10. il Bayburt oldu.

MF puanına göre illerin başarı sıralamasında ise Burdur yine birinci il oldu. Burdur'u sırasıyla Edirne, Eskişehir, Kırşehir, Çanakkale, Nevşehir, Ankara, Isparta, Yalova ve Balıkesir izledi.

Haberin Devamı

Bakan Çelik, MF ve TM puan türlerinde birinci olan Fatih Özkan'ın değerlendirmeye alınan 99 sorunun tümünü yaparak 500 tam puan aldığını bildirdi.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonucuna göre, Türkçe-Matematik ve Matematik-Fen puan türlerinde Türkiye ikinciliğini paylaşan Mustafa Mete'nin okuduğu Van Özel Serhat Lisesi İlköğretim Okulu Müdürü Adem Ergin, “Öğrencimiz disiplinli çalışan, başarılı, arkadaşları tarafından sevilen, uyumlu bir öğrencidir” dedi.

Özel Serhat İlköğretim Okulu Müdürü Ergin, Mustafa Mete'nin başarılı bir öğrenci olduğunu, deneme sınavındaki performansına göre böyle bir sonuç beklediklerini söyledi.

Mustafa Mete'nin başarısının Van adına sevindirici bir durum olduğunu belirten Ergin, “Öğrencimiz disiplinli çalışan, başarılı, arkadaşları tarafından sevilen, uyumlu bir öğrencidir” dedi.

Ergin, babası doktor olan ve İstanbul'da tatilde bulunan Mete'nin, aynı zamanda TÜBİTAK'ın Matematik Olimpiyatlarında da gümüş madalya sahibi olduğunu kaydetti.

“BAŞARIMI, SİSTEMLİ, DÜZENLİ VE PROGRAMLI ÇALIŞMAYA BORÇLUYUM”
Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türlerinde 500 tam puan alarak birinci olan Fatih Özkan, başarısını, sistemli, düzenli ve programlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Özkan'ın okuduğu İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulundan yapılan yazılı açıklamada, Fatih Özkan'ın sınav sonuçlarına ilişkin değerlendirmesine yer verildi.

“Başarımı, sistemli, düzenli ve programlı çalışmaya borçluyum” diyen Özkan, ailesinin ve okulunun kendisine çok iyi bir ortam hazırladığını kaydetti. Özkan, en büyük teşekkürü, kendisine her aşamada yardımcı olan öğretmenlerine borçlu olduğunu ifade ederek, sınava hazırlanma aşamasında anlamadığı tüm konularda öğretmenlerinden yardım aldığını bildirdi.

Sınav sırasında pek heyecanlanmamaya çalıştığını belirten Özkan, sınavdan sonra babasına sınavının iyi geçtiğini, iyi bir başarı kazanmayı beklediğini söylediğini kaydetti. Sınavda fazla zorlanmadığını, ancak herkes gibi heyecan yaşadığını dile getiren Özkan, sınavın başlamasıyla birlikte heyecanının kalmadığını ifade etti.
Kendisi için öncelikle Türkçe sorularının kolay olmasının önemli olduğunu anlatan Özkan, “Çünkü önce Türkçe sorularını çözüyorum. Türkçe soruları da çok kolay olduğu için sınav beni fazla zorlamadı ve başarılı bir şekilde soruları yaptım” dedi.

Sıkıldığı zamanlarda hep ailesiyle sohbet ettiğini ve bunun moral bakımından çok yararlı olduğunu belirten Fatih Özkan, hedefini onlarla belirlediğini ve kendisine sürekli destek verdiklerini vurguladı.
Fatih Özkan'ın annesi Emine Nilgün Özkan da “Fatih'in başarısında en büyük pay, planlı ve programlı çalışması. Bunun yanı sıra önerilerimize kulak vermesi de bu sonucu doğuran bir başka önemli etken” dedi.
Baba Abdullah Özkan ise böyle bir sonucu beklediklerini belirterek, “Başarı ter kokar. Gerçekten Fatih ter kokarak bugünlere geldi. Aile, okul ve öğrenci bir araya gelince başarı kaçınılmaz oldu” görüşünü dile getirdi.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç da Fatih Özkan'ı tebrik ederek, “Meslektaşlarıma, öğretim kadroma teşekkür ederim. Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz çalışmaların ürünü olarak bu başarıyı elde ettik. Birçok başarıya imza attık. Genel olarak bütün öğrencilerimizin kendi kapasitelerinin üzerine çıkmalarını ve kazanmalarını hedefliyorum” dedi.

“EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALDIM. GERÇEKTEN ÇOK MUTLUYUM”
Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Türkçe-Matematik (TM) puan türünde Türkiye üçüncüsü olan Onur Can Soybir, “Emeğimin karşılığını aldım. Gerçekten çok mutluyum” dedi.
İstanbul FMV Özel Işık İlköğretim Okulu öğrencisi Soybir, sınava çok iyi hazırlandığını belirtti.

Onur Can Soybir, “Emeğimin karşılığını aldım, gerçekten çok mutluyum. Bazı değişiklikler olması, insanı merakta bırakıyor. Sorular iptal olmasa, belki değişik bir sonuç da çıkabilirdi ama yine de sonuçtan memnunum. Sınava zaten bir dereceye gireyim diye de hazırlanmamıştım. Sadece istediğim liseye girmek istiyordum” diye konuştu.
Annesi Nerime ve babası Gürsel Remzi Soybir'in doktor olduğunu belirten Onur Can Soybir, Robert ya da İstanbul Erkek liselerinden birine gitmek istediğini söyledi.

Onur Can Soybir, henüz tam karar vermemekle birlikte ileride annesi ya da babası gibi doktor olmak istediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!