KMÜ'den uzaktan eğitim kararı

Güncelleme Tarihi:

KMÜden uzaktan eğitim kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2020 16:39

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Senatosu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında derslerin, büyük çoğunlukla uzaktan öğretim yöntemiyle yapılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

KMÜ Senato Odasında Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül başkanlığında toplanan Üniversite Senatosu, aldığı kararla yeni eğitim-öğretim döneminde teorik derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle yürütülmesine karar verdi. Buna göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında önlisans, lisans ve lisansüstü tüm programlarda teorik tüm dersler uzaktan ve online olarak yapılacak. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık ile Pastacılık ve Ekmekçilik programlarındaki uygulamalı dersler ile enstitülerdeki uygulamalı dersler ise yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemleriyle gerçekleştirilecek. Yüz yüze yapılan dersler haricindeki tüm derslerin sınavları da yine uzaktan ve dijital yöntemlerle yürütülecek. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören KMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de Selçuk Üniversitesi Senatosu kararı gereği uzaktan eğitimle öğrenimlerini sürdürecek.

Haberin Devamı

Senato Toplantısının ardından bir açıklama yapan Rektör Akgül, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay yayımlanan 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci' rehberine göre üniversitelerdeki eğitim-öğretim yönteminin her ilde salgının seyri dikkate alınarak üniversitelerin kendileri tarafından belirleneceğini belirterek, şunları söyledi:
"Salgınla etkin mücadele kapsamında personelimiz ve öğrencilerimizin olduğu kadar hemşehrilerimizin de sağlık durumlarını muhafaza etmek amacıyla eğitim-öğretim süreçlerimize yönelik olarak birtakım tedbirler aldık. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımızın önerileri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın rehberliği doğrultusunda eğitim-öğretimi güvenle yürütmek adına pek çok bölüm ve programımızda uzaktan eğitim kararı almış bulunuyoruz. Yalnızca uygulamalı derslerin yüz yüze ya da uzaktan eğitim modeliyle yapılmasıyla ilgili olarak kararı ilgili birimlerimiz verecektir. 2020-2021 bahar yarıyılında eğitim-öğretimin ne şekilde yürütüleceğine ise pandeminin seyrine göre karar vereceğiz. Bu süreci hep birlikte sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için tüm KMÜ ailesinin salgınla mücadelede bilinçli davranması ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi son derece önemlidir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılının hem personelimiz hem de öğrencilerimiz için en iyi ve en verimli şekilde değerlendirilmesi dileğiyle yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını ve en kısa sürede hep birlikte sağlıklı günlere kavuşmamızı temenni ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

KONYA'DA 3 ÜNİVERSİTE UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALDI
Konya’daki Selçuk, Necmettin Erbakan ile Konya Teknik üniversiteleri ortaklaşa olarak 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı. Kentte eğitim veren üç devlet üniversitesi, güz dönemi yarıyılı uzaktan eğitim sistemiyle gerçekleştirecek. Üniversitelerin ortaklaşa yaptığı açıklamada, Konya Pandemi Kurulu’nun şehre dair uyarılarıyla farklı senaryolar üzerinde yoğun çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi. Mevcut veriler ve salgının seyrinin bir süre daha riskin devam edeceğini gösterdiğini belirten açıklamada, “31 Ağustos itibariyle Konya, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi durumundadır. Ulaşım, barınma, yeme içme gibi öğrencilerimizle ilgili birçok alanın kullanımından kaynaklanacak yoğunluk, bulaş riskinin daha da artmasına sebep olabilecektir. Önümüzdeki yarıyılda, gribal enfeksiyonların artış gösterdiği kış mevsimine girilmesine paralel olarak pandeminin de artabileceği öngörülmektedir. Diğer taraftan, yüzyüze eğitim için gerek duyulan idari personelin, kamu kurumlarında esnek çalışma modelinin yürürlükte olduğu (bazı idari birimlerimizde pandemiye yakalanan personelimizin bulunması, temas halindeki diğer personelimizin de karantinada kalması gerektiği) göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kalacağı ve sunulan hizmetin aksayacağı değerlendirilmektedir. Tüm bunlardan daha önemlisi, aileleri tarafından bizlere emanet edilen öğrencilerimiz başta olmak üzere, bütün akademik ve idari personelimizin sağlığı, aşağıdaki kararı almamızda en fazla dikkat ettiğimiz husus olmuştur. 2020-2021 öğretim yılı güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm derslerin uzaktan öğretimle yürütülmesine karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

KMÜden uzaktan eğitim kararı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan yapılan duyuruda, 2020-2021 güz yarıyılı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6'ncı sınıf klinik uygulamaları, Veteriner Fakültesi 4 ve 5'inci sınıf klinik uygulamaları, Sağlık Bilimleri Fakültesi 'Ebelik' programı 3 ve 4'üncü sınıf uygulamaları, Florance Nightingale Hemşirelik Fakültesi 4'üncü sınıf 'klinik uygulama' dersi hariç, üniversitenin tüm birimlerinde önlisans ve lisans dersleri, uygulamaları ve sınavları ilan edilecek akademik takvime göre uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacak.

Haberin Devamı

DERSLER SENKRON OLARAK İŞLENECEK
Belirlenen istisnai uygulamaların hangi yöntemlerle ve nasıl yapılacağına ilgili fakültenin yönetim kurulu karar verecek. Lisansüstü teorik dersler dijital imkanlarla uzaktan öğretim yöntemiyle, tez ve uygulamalar ise yüz yüze yapılacak. Uzaktan öğretim yoluyla yapılacak dersler, birimlerin öğrencilere ilan ettikleri ders programındaki ders saatlerinde ve senkron yani eş zamanlı, canlı olarak yapılacak. Bu dönem zarfında isteyen öğrenciler Covid-19 salgını ile ilgili gerekli önlemleri alarak ve HES kodu ibraz etmek koşuluyla önceden iletişime geçerek öğretim elemanlarıyla yüz yüze görüşebilmeleri mümkün olacak.

BİR ARADA BULUNMAK BULAŞ AÇISINDAN RİSKLİ
Üniversiteden yapılan açıklamada, derslerin uzaktan öğretimle işlenmesi kararıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Covid-19 küresel salgınının seyri ve muhtemel dinamikleri, üniversitemizde mevcut programların yeterlikleri, kazanımları, öğrenci sayıları, yerleşkelerin İstanbul içerisindeki ulaşımı, öğrencilerimizin barınma imkanları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci' rehberi göz önünde bulundurularak, öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve idari personelimizin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde genel planlamalar yapıldı ve konu İstanbul Üniversitesi-Cerrahapaşa Senatosunun 31 Ağustos tarihli toplantısında görüşüldü. Covid-19 salgınının devam ettiği, önümüzdeki güz mevsimi dolayısıyla salgının artış gösterme ihtimalinin olduğu, yüz yüze yapılacak eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin sınıflarda, laboratuvarlarda ve sosyal alanlarda toplu halde bir arada bulunmasının bulaş açısından riski olacağı, özellikle başta şehir dışından gelecek öğrencilerimiz olmak üzere, bütün öğrencilerimizin üniversitemizin farklı semtlerindeki yedi ayrı yerleşkesine ulaşımlarının ve barınma imkanlarının bir risk unsuru olduğu değerlendirilerek 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili kararlar alındı."

BAKMADAN GEÇME!