İşleyen Demir Işıldar / Pas Tutmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

İşleyen Demir Işıldar / Pas Tutmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 04:36

Çocukluğumuzdan itibaren bildiğimiz atasözlerinden birisi de "İşleyen demir ışıldar/ pas tutmaz olmaktadır. Ders çalışmamız gerektiğinde ya da büyüklerimize yardım etmek zor geldiğinde onlardan her zaman bu atasözünü duyarız. "İşleyen demir ışıldar7 pas tutmaz" atasözünün anlamı ve cümle içerisinde nasıl kullanıldığını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Çalışmak bütün toplumlarda önemli görüldüğü gibi bizim toplumumuz için de önemli bir unsur olmaktadır. Atalarımız çalışmanın önemini ise "işleyen demir ışıldar/ pas tutmaz" atasözü ile bizlere bildirmişlerdir.

 İşleyen Demir Işıldar/ Pas Tutmaz Atasözünün Anlamı Nedir?

 Bu atasözünde atalarımızın bize anlatmak istediği; hiçbir şey yapmadan yerinde sayan insanların iş yapma yeteneklerini yitirebilecekleri olmaktadır. Tembel kimselerin hantallaşacağı ve hareket kabiliyetlerini gün geçtikçe kayıp edeceklerini bildiren atasözlerimizden birisi olmaktadır.

 Her daim hareket içerisinde olan kişilerin ise hareket kabiliyetleri gün geçtikçe artmaktadır. Dolayısı ile daha sağlıklı olmaktadırlar.

 İşleyen Demir Işıldar/ Pas Tutmaz Atasözünün Cümle İçerisindeki Örnek Kullanımı

Haberin Devamı

 Her sabah daha güneş doğmadan kalkıp antrenmanına başlayan olimpik sporcu kendisine işleyen demir ışıldar7 pas tutmaz atasözünü ilke edinmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!