İnönü Üniversitesi’nde robotlar yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

İnönü Üniversitesi’nde robotlar yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 13:38

Malatya'da, İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğunca düzenlenen ‘ROBOCOT 2016’ etkinliği kapsamında farklı illerden gelen katılımcılar, tasarladıkları robotları sergiledi.

Haberin Devamı

Akıllı robotlar, büyük veri, nesnelerin interneti, 3­D baskı, zenginleştirilmiş gerçekçilik, siber güvenlik, yatay/dikey yazılım entegrasyonu ve siber güvenlik, bulut gibi 9 teknolojinin, 4'üncü sanayi devrimini tetiklenmesinde önemli rolü olduğu düşüncesinden yola çıkılarak gerçekleştirilen ROBOCOT 2016 etkinliğinde, Robotik ve Kodlama yarışmaları, Maker ve Mucitler Sergisi ile atölye ve konferans çalışmaları düzenleniyor.

Eğitim uzmanı Kayhan Karlı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Malatya İş Adamları Derneği'nin (MAİD) katkılarıyla düzenlenen ‘ROBOCOT 2016’ etkinliği kapsamında ‘Maker Yetiştiren Eğitim Semineri’nde öğrencilere dijital teknolojiler, kişisel ve mesleki gelişim konularını anlattı.     

Seminerin ardından Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde, ROBOCOT Maker ve Mucitler Sergisi düzenlendi.     

Haberin Devamı

İnönü Üniversitesi’nin yanı sıra Marmara, Fırat ve Cumhuriyet üniversitelerinden gelen gençlerle, mesleki ve teknik okullardan gelen öğrenciler, tasarladıkları 26 robotu tanıttı.     

Robitik ve Kodlama yarışmalarına ise farklı üniversite ve okullardan gelen yaklaşık 63 kişi yarıştı.     

Akademisyenlerin yanı sıra özel sektördeki bilişim uzmanlarının değerlendirmesine tabi tutulacak robotlar arasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!