İngiltere’de 3 okul işletecek

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de 3 okul işletecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 09:21

İngiltere’de 1500 öğrencili 3 okulun işletmesini Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları üstlendi. Okulları özel sektöre devreden devlet, öğrenci başına 6 bin pound ödeyecek.

Haberin Devamı

BAHÇEŞEHİR Uğur Eğitim Kurumları, İngiltere’de Oxford ile aynı kampuste bulunan 1500 öğrencili 3 okulu yeni eğitim döneminde işletmeye hazırlanıyor. Nisan’da devir teslim işlemleri yapılması planlanan okulun işletmesi Enver Yücel’in başkanlığındaki Mentora’ya ait olacak. Yücel, İngiliz hükümetinden öğrenci başına 6 bin pound’a yakın para alacak. Kurumun Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “Londra’daki öğrenciler Urfa’daki Bahçeşehir’e gelecekler. Medeniyetin doğduğu yer olan Göbeklitepe’yi ziyaret edip, dünya vatandaşlığı eğitimi alacaklar” dedi. Büyük bir arazide yer alan okulun işletmeciliğini yürütecek olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Bu okulda her sınıfın bir tarlası olacak. Öğrenciler ürünleri satarak girişimciliği, ithalat, ihracatı öğrenecekler. Okula yurt yapacağız. İsteyen yatılı kalabilecek. Fen ve girişimcilik laboratuarları yapacağız. İngiliz öğrencilerimize Türkiye’deki okullarımızda programlar sunacağız” dedi.
Devletten öğrenci başına 6 bin pound’a yakın para alacaklarını söyleyen Enver Yücel, “Biz okullarda işletmeciyiz. Tek kuruş para vermedik. Devletin verdiği her kuruş okulların eğitim kalitesini arttırmak için kullanılıyor. İngiltere eğitimde reform başlattı. Okulları devlet özel sektöre veriyor. Eğitimin yönetimini en iyi bilen, en iyi yapana devrediyor” dedi.

Haberin Devamı

BÜTÇE 6-7 MİLYON POUND

Yücel okulla ilgili şu bilgileri verdi: “Devlet adına biz burayı işleteceğiz. Biz İngiliz devleti tarafından resmi olarak onay aldık. Yaklaşık 6-7 milyon pound bütçesi var. Amacımız İngiltere’de okul işletmeciliğine sahip olmak. Dünyanın her tarafında işbirlikleri yapıyoruz. İngiltere’de eğitim teknolojisini İngilizlerden daha iyi kullanmak istiyoruz. Eğitim metodu ve öğrenci takip sistemini orada uygulayacağız. 1.5 yıl önce müraacat ettik. Nisan ayında tamamen devralıyoruz. İngiltere’de 3 yıl içinde 15 kurum devralabileceğimizi öngörüyorum. Dünyanın her tarafında eğitim işbirlikleri yapıyoruz. Bu kültürü, anlayışı Türkiye’ye yaymak istiyorum, tartışmaya açmalıyız da. İngiltere’de eğitim reformunun lideri Lord Adonis ile görüştük, kitabını yayınladık.
Türkiye’de kendi okullarımızda eğitim alan öğrencilerimiz dilerlerse bu okullara girebilir ve İngiliz lise diploması sahibi olabilirler. Yaz okulları ve hazırlık sınıfları için de burayı kullanacağız.”

Haberin Devamı

Hazırlık liseleri sevildi

WASHINGTON DC, Toronto ve Berlin’de eğitim kurumu sahibi olduğunu söyleyen Yücel, TÖDER Başkanı olarak dershanelerle ilgili olarak da şu yorumda bulundu: “3 yıldır dershanelerin geleceği ile ilgili konuşuluyor. Biz de çeşitli alternatifler üzerinde durduk. İlk olarak açtığımız Uğur Hazırlık Liseleri veliler tarafından sevildi. Hatay, İstanbul ve Trabzon’da bu okullar tuttu. 1 yılda sayıyı 50’ye çıkaracağız. Binası olan kurumlarımız liselere dönüşecek. Biz dershane birikimini okul ortamına çekiyoruz. Bu okullara gidenlerin dershane ihtiyacı ortadan kalkacak. Hukuksal olarak dershanelerin kapatılacağını sanmıyorum. Satranç, matematik, dil kursları serbestken dershanelere yasak olmamalı. Bu konuda atacağımız herhangi bir adım yok. Herkes durduğu yerde duracak. Çocuklar sınav olduğu sürece bu ihtiyacı bir yerden giderecek. Dünyada okul dışı hizmet alınmayan ülke yok ki! Okulların yerini dershaneler alamaz, almaz. Bunun suçlusu da dershaneler değil. Okullar da işini iyi yapsın. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bizi denetim ve gözetim dışına çıkarırsa geçmişte olduğu gibi 4 yılda 4 bin dershaneden
8 bine çıktık, şimdi de öyle olur. Başarılı öğrenciyi seçen değil, çocuğun analiz sentez yeteneğini ölçen sınavlar yapmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!