İngilizce gömlek ne demek? Gömlek kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi

Güncelleme Tarihi:

İngilizce gömlek ne demek Gömlek kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 03:07

Gündelik yaşamda yaygın olarak kullanılan giysiler içerisinde gömlek gelir. Hem kadın hem de erkeklerin kullandığı gömlek açısından, İngilizce karşılığını bilmek büyük bir öneme sahiptir. Peki İngilizce Gömlek ne demek? Gömlek kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi konusunda merak edilenler.

Haberin Devamı

İngilizce üzerinden ele alındığı zaman gömlek kelimesine karşılık olarak bir sözcük ön plana çıkıyor. Özellikle İngilizceyi ilk öğrenmeyi başlanıldığı zamanlarda en çok karşılaşılan kelimeler arasında yer alır. Aynı zamanda karıştırılan ve okunuşu üzerinden de zorlanılan kelimelerden biridir.

 İngilizce Gömlek Ne Demek?

 İngilizce üzerinden en çok merak edilen kelimeler içerisinde gömlek sözcüğü gelmektedir. Genel olarak günlük yaşamda yaygın şekilde gömlek kelimesinin İngilizce karşılığı, ‘Shirt’ sözcüğüdür. Ancak bunu söylerken tişört kelimesi ile karıştırmamaya dikkat etmek gerekir.

 Gömlek Kelimesinin İngilizce Yazılışı

 Gömlek kelimesi İngilizcede en çok karşılaşılan kelimeler içerisinde yer almaktadır. Özellikle İngilizce çalışırken mutlaka tek başına veya cümle içerisinde öne çıkar. Bu bağlamda yaygın olarak İngilizce gömlek kelimesi, ‘Shirt’ sözcüğüdür. Amaca uygun olarak tek başına veya cümle içerisinde kullanırken bu kelimeyi değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Gömlek Kelimesinin İngilizce Okunuşu

 Gömlek kelimesinin özellikle İngilizce okunuşu en zorlanılan kelimeler içerisinde yer almaktadır. Bu bağlamda gömlek kelimesine karşılık olarak İngilizce açısından, ‘şört’ ifadesini ele alabilir ve dile getirebilirsiniz. Tabii bu durum Amerikan İngilizcesi ile beraber İngiliz İngilizcesi arasında ufak harf değişkenliği yaşanabilir. Ancak yine de bu ifade üzerinden dile getirdiğiniz vakit ortak şekilde anlaşılabilir.

 Gömlek Kelimesinin İngilizce Söylenişi

 Gömlek kelimesinin İngilizce söylenişi, ‘şört’ şeklinde değerlendirilir. Özellikle birkaç kez çalıştığınız vakit cümle içerisinde kolaylıkla ifade edebilirsiniz. Bütün farklı gömlek modelleri ve renkleri ve çeşitleri açısından bu kelimeyi dile getirmek mümkün. Şu an İngilizcede günlük olarak en yaygın kullanılan gömlek kelimesinin karşılığıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!