İngiliz Anahtarı Nasıl Yazılır? İngiliz Anahtarı Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Anahtarı Nasıl Yazılır İngiliz Anahtarı Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 12:53

Kelimelerin nasıl yazılması gerektiği konusunda bilgi edinmek gerekiyor. İngiliz anahtarı kelimeleri de herkesin yazım yanlışı yapabileceği bir kelimedir. Bireyler İngiliz anahtarı sözcüğünün nasıl yazılması gerektiği konusunda birçok bilgiye ulaşmak istiyor. TDK'ya göre nasıl yazılması gerektiği detaylıca araştırılıyor. İngiliz Anahtarı nasıl yazılır? İngiliz Anahtarı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

  İngiliz anahtarı çok kullanılan ürünler arasında yer alıyor. Oldukça faydalı olan İngiliz anahtarı, birleşik olarak yazılmaması gerekiyor. Ayrı yazılarak "İngiliz anahtarı" şeklinde ifade edilmelidir. 

 İngiliz Anahtarı Nasıl Yazılır? 

 Sözcüklerin doğru yazılması anlamları bakımından önemli bir durumdur. Özellikle cümlede geçirilecek olan kelimelerde yapılan yazım hataları, tüm anlamı bozabilir. İngiliz anahtarı sözcüğü de herkesin yanlış yazarak hata yapabileceği bir kelimedir. Yazı yazarken her zaman kelimeleri doğru olarak yazmaya dikkat edilmesi gerekiyor. İngiliz anahtarı kelimesinde pek çok kişi yazım hatası yapabiliyor. Bitişik olarak yazan herkes, yazım hatası yapmış oluyor. "İngiliz anahtarı" olarak ayrı yazılması doğru kabul ediliyor. 

Haberin Devamı

 İngiliz Anahtarı Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 Her kelimenin bitişik mi ayrı mı yazılacağı TDK'dan öğrenilebiliyor. Özellikle İngiliz anahtarı sözcüğü TDK'da araştırılan bir kelime örneğidir. İngiliz anahtarı her zaman "İngiliz anahtarı" olarak yazılmalıdır. Bitişik olarak "İngilizanahtarı" şeklinde yazılması büyük bir yazım hatasını oluşturacak ve anlam bozulmasına neden olacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!