İlköğretime de online puanlama geldi

Güncelleme Tarihi:

İlköğretime de online puanlama geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2021 13:47

‘Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ‘Uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz’ hükmü yürürlükten kaldırıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararın bir benzeri okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumları için de alındı. "Uzaktan öğretim notla değerlendirilmez." ifadesi yönetmelikten çıkarıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete’nin 6 Ocak 2020 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre yönetmeliğinin 33’üncü maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesi olan ‘Ancak uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz’ hükmü yürürlükten kaldırıldı. Benzer şekilde 31 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile de ‘Uzaktan öğretim notla değerlendirilmez’ ifadesi de yürürlükten kaldırılmıştı. Yönetmelik değişikliklerinin yeni bir duruma yol açmayacağı, söz konusu değişikliğin, mevcut durumu tamamlayan bir mevzuat düzenlemesi olduğu belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!