İletişim Tasarımı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

İletişim Tasarımı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2020 04:57

Meslek seçimi yapıldıktan sonra bu noktada eğitim almak gerekir. Günümüzde en popüler meslekler arasında iletişim yer alır. Medya sektöründe çalışmak isteyen kişiler iletişim tasarımı bölümünde eğitim görebilirler. İletişim tasarımı bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

İletişim tasarımı bölümü son yıllarda çok fazla tercih ediliyor. Bu bölümde teknolojik ve teorik bilgiler öğretiliyor. Ayrıca öğrencilere iletişim becerileri ve medya iletişim teknikleri öğretiliyor.

 İletişim Tasarımı Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Günümüzde medya ve basın sektöründe çalışmak için genellikle iletişim tasarımı bölümünde okumak gerekir. Aynı zamanda görsel iletişimin de yaygın hale gelmesi ile birlikte iletişim tasarımının önemi de ortaya çıktı. Bu bölümde estetik duygusu da ön plana çıkmaktadır.

 İletişim Tasarımı Nedir?

 İletişim tasarımı, teknolojik gelişmelere bakılarak iletişimin yaygın hale geldiği zamanlarda multidisipliner bir anlayışı ortaya koyar. Bu bölümde teknoloji ayak uydurularak estetik duygusunun ön plana çıkması önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

 İletişim Tasarımı Bölümünün Amacı Nedir?

 İletişim tasarımı bölümünün amacı bu sektörde çalışacak olan kişileri yetiştirmektir. Bu bölümde teorik ve pratik bilgiler verilerek bu kapsamda öğrenciler bilgilendirilir. Bu bölümde tasarım süreçleri doğru yönetilerek tasarımsal konularda yenilikler ön plana çıkarılır.

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Mezunu Ne İş Yapar?

 İletişim tasarımı bölümünden mezun olan kişiler iletişim sektöründe rahatlıkla çalışabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler televizyon kanallarının yanı sıra gazetelerde ve radyolarda da rahatlıkla çalışma imkanına sahip olurlar.

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Kaç Yıllıktır?

 Üniversitelerde bulunan iletişim tasarımı bölümlerinde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Aynı zamanda iletişim tasarımları bölümü üniversitelerin iletişim fakültelerine bağlı olarak hizmet vermektedir. Öğrenciler bu bölümde aldıkları dört yıllık eğitimin ardından "İletişim Tasarımı Lisans Diploması" elde ederler.

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Okumak İçin Ne Gereklidir?

 İletişim tasarımı bölümünde okumak isteyen kişilerin araştırmacı ve pratik düşünebilmesi çok önemlidir. Aynı zamanda bu bölümde okuyan öğrencilerin disiplinli ve sorumluluk sahibi olmaları beklenir. İletişim tasarımı bölümünde eğitim görmek isteyen kişilerin güncel gelişmeleri ve yenilikleri de takip etmeleri gerekir.

Haberin Devamı

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Öğretimi İngilizce midir?

 Türkiye genelinde pek çok üniversitede iletişim tasarımı bulunmaktadır. Özellikle Özyeğin Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim dili İngilizce olarak belirlenmiştir. Diğer tüm üniversitelerde bulunan iletişim tasarımı bölümlerinde ise öğretim dili Türkçedir.

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Üniversitelerin iletişim tasarımı bölümleri sözel puan türü ile öğrenci almaktadır. Dolayısı ile bu bölümde eğitim almak isteyen kişiler üniversite sınavında Türkçe ve Sosyal bilgiler sorularını çözerek iyi bir puan almalılar. Sözel puanı yüksek olan adaylar istedikleri üniversiteyi tercihe edebilirler.

Haberin Devamı

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Üniversitelerdeki iletişim tasarımı bölümünde iletişim becerileri ve akademik raporlama, sanat ve iletişim amaçlı bilgisayar kullanımı, medya ve iletişim teorileri gibi dersler verilmektedir. Aynı zamanda öğrenciler bu bölümde tipografi, hareketli grafikerler, görsel ve işitsel tasarım, kullanıcı arayüzü tasarımı, psikolojinin temelleri ve etkileşimli sanatsal ve tasarım gibi dersler görürler.

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Bölümünün İş İmkanları Ve Olanakları Nelerdir?

 İletişim tasarımı bölümünün iş imkanları oldukça yüksektir. Bu bölümden mezun olan kişiler televizyon kanallarında, basın ve yayın sektörlerinde, radyolar ile pek çok farklı ajansta çalışabilirler. Bu bölümden mezun olanlar için iş olanakları da çok yüksektir.

Haberin Devamı

 Nerelerde İş Bulabilir Ve Çalışabilir?

 Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dijital dünyada nitelikli eleman ihtiyacı doğdu. O nedenle iletişim tasarımı bölümünden mezun olan kişiler de dijital platformlarda ve pek çok farklı özel şirketlerde çalışma imkanına sahip olurlar.

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Çalışma Alanları Nelerdir?

 İletişim tasarımı bölümünden mezun olan kişilerin iş olanakları oldukça geniştir. Bu bölümden mezun olanlar gazetelerde, basın ve yayın kuruluşlarında, radyolarda ve ya medya sektöründe içerik üretebilirler. İletişim tasarımda deneyimli olan mezunlar için uzaktan çalışma yöntemleri de rahat bir şekilde kullanılabilir.

 ​​​​​​​İletişim Tasarımı Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Haberin Devamı

 Türkiye genelinde pek çok üniversitede iletişim tasarımı bölümü bulunmaktadır. Özellikte de bu bölümü tercih etmek isteyen kişiler Başkent Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Antalya Akev Üniversitesini tercih edebilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler için pek çok farklı üniversitede iletişim tasarımı bölümü de yer almaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!