İkinci dönem kar tatiliyle başladı

Güncelleme Tarihi:

İkinci dönem kar tatiliyle başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 09:34

Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı ancak bazı il ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Öğrenciler ders başı yapamadı.

Haberin Devamı

 

 

Gümüşhane: Kelkit ilçesindeki tüm okullarda eğitim, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucunda, ilçede devam eden yoğun kar yağışı, aşırı soğuklara bağlı buzlanma sebebiyle herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek amacıyla Kelkit'te eğitime başlanamayacağı belirtildi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında 08 Şubat Pazartesi eğitim ve öğretim yapılamayacağı ifade edilen açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.     

Haberin Devamı

Sivas: Altınyayla,  Gölova ve Yıldızeli ilçelerinde sömestr tatilinin ardından eğitim, kar yağışı nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

Gölova Kaymakamlığından yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 8 Şubat Pazartesi ara verildiği belirtildi.

Altınyayla ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim yapılmayacağı duyuruldu.     

Yıldızeli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı, tipi,  buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 08 Şubat Pazartesi eğitime ara verildiği belirtildi.

Söz konusu ilçelerde kamuda çalışan gaziler, engelli ve hamilelerin de yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

Ulaş Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, aşırı tipi ve buzlanma nedeniyle taşımalı sistem kapsamında ve birleştirilmiş sınıflı ilkokullardaki öğrenciler için eğitime yarın ara verildiğini söyledi.

Öte yandan, Kangal ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime yarın ara verildiği kaydedildi.     

Ordu:  Mesudiye ilçesindeki tüm okullarda eğitim, kar yağışı nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, kar yağışı ve olumsuz hava şartları sonucu Mesudiye'deki okullarda bugün eğitim yapılamayacağını söyledi.     

Haberin Devamı

İlçedeki öğrencilerin, yarıyıl tatilinin ardından eğitime bir gün gecikmeli başlayacağını belirten Karataş, "Bölgede kar yağışı devam ediyor. Kar, özellikle yüksek rakımlı ilçelerimizde etkisini göstermeye başladı. Mesudiye dışında başka ilçelerde okulların tatil olup olmayacağına, bugün karar verilecek" dedi.   

Ardahan ve Tunceli: Ardahan'ın Göle ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretime bir gün gecikmeli başlanacak.

Göle ve Ovacık kaymakamlıklarından yapılan açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle her iki ilçe genelinde 8 Şubat Pazartesi tüm okullar tatil edildi.     

Haberin Devamı

Açıklamalarda ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile memurların aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.     

Muş: Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarla yolu yağış nedeniyle kapalı olan köy okullarında eğitime ara verildiğini bildirdi.     

Yarı yıl tatilinin ardından 8 Şubat günü yoğun kar nedeniyle belirtilen okullarda eğitime bir gün ara verildiğini anlatan Arslan, "Muş il merkezi ve ilçe merkezlerinde eğitime devam edilecek. Sadece il geneli yolu kapalı köy ve beldelerle taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir" dedi.     

Haberin Devamı

Erzincan: Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçesinde tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçeleri ile bağlı yerleşimlerinde tüm okullarda eğitime 8 Şubat Pazartesi ara verildiği belirtildi.     

Açıklamada ayrıca, Refahiye ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için aynı gün eğitime ara verildiği ifade edildi.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!