Iban Numarası Nerede Yazar Ve Nasıl Bulunur? (Garanti, Ziraat, Halkbank, Akbank, İş Bankası Ve Tüm Bankalar)

Güncelleme Tarihi:

Iban Numarası Nerede Yazar Ve Nasıl Bulunur (Garanti, Ziraat, Halkbank, Akbank, İş Bankası Ve Tüm Bankalar)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 14:54

Bazı banka kart sahiplerinin (Ziraat, Vakıfbank) kartının üzerinde İBAN numarası yazar. İBAN numarasından hesap numarasına da kolaylıkla ulaşmak mümkündür. TR harfleri ile başlayan İBAN numarasının son 16 hanesi de hesap numarası şeklinde kullanabilirsiniz. IBAN numarası nerede yazar ve nasıl bulunur sizler için derledik.

Haberin Devamı

  Günümüz finans sektöründe kullanılan pek çok terim vardır. IBAN numarası da bu terimler arasında yer alıyor. 

 Iban Numarası Nerede Yazar ve Nasıl Bulunur? 

 Uluslararası standartlarda ise, AB ülkeleri arasında yapılan anlaşmalar sonucunda her banka hesabına özel bir şekilde atanan IBAN numarası, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen para transferi işlemlerinin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar. Mobil uygulama ya da internet bankacılığı aracılığı ile gerçekleştirilen para transferi işlemlerinde, transferi yapacak olan kişinin, alıcının IBAN da numarasını bilmek gerekir. 

 IBAN numarası ise, her bir banka hesabı için bir şekilde tanımlanır. Bu nedenle de bir kişinin birden çok IBAN numarası bulunabilir. Hesap kartınız ile bankamatiğe giriş yaptıktan sonra "hesaplar -> hesap bilgileri" kısmından kartınıza ait bir hesap numarası ve iban numaralarını da kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Garanti Bankası Iban Numarası Nerede Yazar? 

 Garanti Bankası hesap numarası, Garanti'nin banka kartı üzerinden öğrenilemez. 444 0 333 numarasına sahip olan müşteri hizmetlerini arayarak kartınızın hesap ve iban bilgilerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda internet bankacılığı ya da atmler aracılığı ile de hesap numarası ücretsiz olarak da öğrenebilirsiniz. 

Şube Kodu: 1-4 hane arasında olabilir. 

Hesap numarası: Toplam 7 haneli olmalıdır. 

Örnek ise: 730 7745869 

Akbank Iban Numarası Nerede Yazar? 

 Akbank müşteri hizmetleri numarası olarak da bilinen 444 25 25'i aradıktan sonra hesap numarasını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda Akbank mobil şube, Akbank internet şubesi ya da Akbank bankamatiklerine giriş yaparak da kolaylıkla hesap numarasını öğrenebilirsiniz. 

Şube Kodu: 1-2-3-4 haneli olabilir. 

Hesap Numarası: Toplamda 7 haneli olması gerekir. 

Örnek: 4470 - 4411007 

Ziraat Bankası Iban No Öğrenme 

 Para transferi yaparken, en başta eksik kalan yerlerin (0) sıfır ile doldurulması gerekir. ATM'ye giriş yaparak kartınızın hesap numarasına ve iban numarasına da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Ziraat Bankası iban ve hesap numarasını öğrenmek isteyen kişiler, 444 00 00 numaralı müşteri hizmetlerini arayabilir. Aynı zamanda sıra internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra "hesaplar" bölümünden hesap numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Şube Kodu: 3 - 4 haneli olabilir. 

Hesap Numarası: Toplamda 8+4 haneli olması gerekir. 

Örnek; 0457-88445521-5410 gibi bir hesap numarası bu şekilde olur. 

Halkbank Iban No Nerede Yazar? 

 Halkbank hesap numarası da 12 haneden oluşur. "1111 - 12345678" şeklinde numara belirlenir. Burada gösterilen ilk 4 rakam Halkbank'ta şube kodunu ifade eder. Diğer 8 adet rakam ise hesap numarasıdır. Para transfer işlemde hesap numarası girdiğiniz zaman hesabın sahibinin adı soyadı bilgileri görülür. Buradan da doğrulama işlemini yaparak para transfer işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

 0850 222 0 400 Halkbank müşteri hizmetleri numarasını hemen arayarak da hesap numarasını kısa zaman içinde öğrenebilir ya da SMS ile cevap alabilirsiniz. Halkbank hesap numarası, kartta yer almaz. Halkbank mobil ya da internet bankacılığından da hesap numaranızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Vakıfbank Iban Numarası Nerede Yazar? 

 Vakıfbank kredi kartı ve banka kartlarının üzerinde herhangi bir hesap ve iban numarası bilgileri bulunmaz. Banka kartının ön yüzünde yazan rakamlar kart numarası olarak bilinir ve para transferi yaparken bu numaralar hiçbir işe yaramaz. 

 Siz de Vakıfbank müşteri temsilcisini arayarak ya da Vakıfbank internet bankacılığına giriş yaparak Hesaplar - Kartlar sayfasından hesap numarası & şube kodu ya da iban numarası gibi kişisel finans bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. EFT ya da havale ile para gönderecek olan kişiye iban numarası bilginizi de göndererek para transfer işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!