Hollanda Resmi Dili Nedir? Hollanda'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Resmi Dili Nedir Hollandada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:06

Hollanda, Avrupa'nın önemli ülkeleri arasında bulunmaktadır. Hollanda'nın topraklarının büyük kısmı Batı Avrupa'da bulunduğundan, Almanya ve Belçika ile sınır komşusu olmaktadır. Nüfus yoğunluğu en fazla olan Avrupa ülkeleri arasında gösterilmektedir. Peki, Hollanda resmi dili nedir? Hollanda'da konuşulan diller nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Hollanda coğrafi konum itibariyle kültürel olarak çeşitliliğe sahip olmaktadır. Hollanda'nın kendi resmi dilinin yanında büyük bir çoğunluk ikinci ve üçüncü dil bilmektedir. 

 Hollanda Resmi Dili Nedir? 

 Hollanda'nın resmi dili olarak Hollandaca kabul edilmektedir. Hollandaca, Flemenkçenin bir lehçesi olarak kabul görmektedir. Hollanda'nın kendi halkı Cermen kökenli etnik grup olmaktadır. Hollanda'nın komşu ülkelerinde de Hollandaca konuşulduğu görülmektedir. Okullarda Hollandacanın yanında İngilizce ve Almanca eğitimi verilmektedir. 

 Hollanda'da Konuşulan Diller Nelerdir?

  Hollanda'da yaygın konuşulan dil Flemenkçe olsa da İngilizcede yaygın kullanıma sahip olmaktadır. Almanca ve İngilizce bilen kişiler, Hollandacayı kolay bir şekilde öğrenmektedir. Flemenkçe ve İngilizcenin yanı sıra Almanca, Fransızca ve İspanyolca konuşulduğu da görülmektedir. Toplam nüfusun %90'ı en az bir tane yabancı dil konuşma yetkinliğine sahip olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!