Hindistan bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Hindistan bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2022 17:52

Hindistan bayrağı, sıklıkla merak edilen bayraklardan biridir. Özellikle kullanım alanı olarak da önem teşkil eden bayraklar arasındadır. Bu bakımdan Hindistan bayrağının anlamını öğrenebilir ve buna göre renkleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Hindistan bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Hindistan bayrağında turuncu fedakarlık ve cesareti, beyaz barışı ve dürüstlüğü, yeşil renk ise kahramanlık ve de sadakati temsil etmektedir. Ortada bulunan çakra sembolü ise Budizm inancındaki sonsuz yaşam döngüsünü anlatmaktadır.

HİNDİSTAN BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Hindistan bayrağı ülkenin bağımsızlık kazandığı 1947 senesinde kabul edilmiştir ve o günden bu yana kullanılmaktadır. Hindistan bayrağında turuncu, beyaz ve yeşil renkler vardır. Turuncu renk cesareti ve aynı zamanda da fedakarlığı temsil etmektedir. Beyaz ile dürüstlük ve halkın barış içinde yaşaması, yeşil renk ile de sadakat ve kahramanlık sembolize edilmiştir. Bayraktaki Çakra sembolü de Budizm inancını anlatmaktadır. Aynı zamanda Çakra sembolü sonsuz yaşam döngüsünü de temsil eden bir semboldür.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR? RENKLERİNİN ANLAMLARI

Hindistan bayrağında yatay şekilde turuncu, beyaz ve yeşil renkler sırası ile bulunmaktadır. Bayrağın ortasında beyaz rengin üstünde ise bir çakra sembolü vardır. Bayraklarda kullanılan her rengin bir anlamı vardır ve bu anlamları bilerek bayrağın anlamını da öğrenmek mümkündür. Bayrakta yatay olarak üç renk vardır ve bunlar üstten sırayla turuncu, beyaz ve yeşil renklerdir.

Turuncu cesareti ve fedakarlığı temsil eden bir renktir. Beyaz renk halkın barış içinde yaşadığını ve dürüstlüğü temsil eder. Yeşil renkle ise sadakat ve halkın kahraman olması anlatılmaktadır. Bayrakta beyaz rengin üstünde bulunan Çakra sembolü ise Budizm inancını ve aynı zamanda da sonsuz yaşam döngüsünü temsil eder.

 

BAKMADAN GEÇME!