Her Damardan Kan Alınmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Her Damardan Kan Alınmaz atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 02:55

Atasözleri her devirde insanlar tarafından kullanılmıştır. Bu sebeple de günümüze kadar bozulmadan gelmişlerdir. Her damardan kan alınmaz atasözü de bunlardan biridir. Çok kullanılmadığı için anlamı pek bilinmemektedir. Sizlere her damardan kan alınmaz atasözü ne demek, her damardan kan alınmaz atasözünün cümle içinde kullanımı nasıldır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Her damardan kan alınmaz atasözü sıklıkla duyduğumuz atasözlerinden değildir. Bu sebeple bir yerde duyduğumuz zaman ne için kullanıldığını anlamakta güçlük çekebiliriz. O yüzden her damardan kan alınmaz atasözünün bilinmesi önemlidir.

 Her Damardan Kan Alınmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Tanıdığımız herkesten zor zamanlarımızda yardım isteyemeyiz. İstesek de onların bize yardım edeceği meçhuldür. Bu sebeple eğer bir konuda sıkıntı çekiyorsak güvendiğimiz ve bize yardım edeceğinden emin olduğumuz kişilerden yardım istemeliyiz. Bir konuda yardım isterken yardım isteyeceğimiz kişileri iyi seçmemiz oldukça önemlidir. Çünkü insanlar bunu size koz olarak kullanabilir. Bu sebeple sıkıntılarımızı herkese açmamız ve yardım istememiz doğru bir davranış değildir.

Haberin Devamı

 Her Damardan Kan Alınmaz Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Ali'den yardım isteyemem, ne demişler her damardan kan alınmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!