Hemhal ne demek, ne anlama gelir? Hemhal olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Hemhal ne demek, ne anlama gelir Hemhal olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 17:12

Her bir durumu, eşyayı, nesneyi, canlıyı vb. şeyleri nitelemek için kelimeler kullanılır. Kelimeler, iletişimin ana kaynağıdır. Ancak geçmişte kullanılan bazı kelimeler günümüzde artık o kadar da sık kullanılmıyor olabilir. Hemhal, bu kelimelerden biridir. Hemhal ne demek? Ne anlama gelir? Hemhal olmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Geçmişte yaygın olarak kullanılan bu kelime günümüzde de karşınıza çıkmış ve anlamını detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Dilimize yabancı bir kökenden gelmiş olan kelimelerin birçoğu Arapça ya da Farsça kökenli sözcüklerdir. Hemhal de yabancı kökenlidir. Kökeni Farsça bir sözcüktür. Geçmişte daha sık kullanılan bu kelime günümüzde yerini daha farklı sözcüklere bırakmıştır.

 Hemhal Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

 Hemhal, kelime anlamı olarak aynı halde olan demektir. Genellikle iki kişinin bir durumu paylaşması veya aynı derdi çekmesi durumlarında kullanılır. Hemhal yerine haldeş kelimesi de kullanılmaktadır. Bir başka açıklamaya göre hemhal kelimesi, aynı durumda olan, eşit olan ve durumları birbirine benzer olan şeklinde açıklanmaktadır. Ayrıca her bakımdan birleşmek ve eşitlenmek anlamlarına da gelmektedir.

 Hemhal Olmak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Hemhal kelimesi, tek başına ve hemhal olmak şeklinde iki farklı şekilde de kullanılır. Hemhal olmak tanımlaması Türk Dil Kurumu sözlüğünde aynı anda susmayı başarmak olarak açıklanır. Hemhal kelimesi her bakımdan eşit olmak anlamına gelmektedir. Güvenilir e doğru açıklamaları sunan TDK sözlüğünde de bu şekilde açıklanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!