Hatır İçin Çiğ Tavuk Yenir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Hatır İçin Çiğ Tavuk Yenir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 02:41

Dilimizde bulunan ve sayısı oldukça fazla olan atasözlerinin anlamını bilmek onları doğru amaçla ve doğru yerde kullanımına sağlamaktadır. Bu atasözlerimizden birisi de "hatır için çiğ tavuk yemek" olmaktadır. Bu atasözünün altında bulunan mecazı ve örnek cümle içerisindeki kullanımını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bizim için önemli olan kişileri kırmamak öncelikli gördüğümüz davranış şekillerinden birisi olmaktadır. Ne yazık ki bazıları bizlerden yapmamız güç olan şeydir istemektedirler. İşte bu durumlarda "hatır için çiğ tavuk yemek" atasözünün kullanmaktayız.

 Hatır İçin Çiğ Tavuk Yemek Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Türk Dil Kurumu'na göre "hatır için çiğ tavuk yemek" atasözünün anlamı; çevremizdeki herhangi bir kişiyi gücendirmek ya da küstürmemek adına bizden istedikleri şeyleri yapmak demektir. Ancak buradaki önemli kıstas bizden istedikleri şeylerin genellikle yapmamız zor olan şeyler olmasıdır. Bizden istedikleri şeylerin zorluğunu bilip bilmemeleri önemli değildir.

 Hatır İçin Çiğ Tavuk Yemek Atasözünün Cümle İçerisinde Örnek Kullanımı

 Yüksekten korktuğumu bilmeyen arkadaşım birlikte bungee jumping yapmayı teklif edince, onu kırmamak için hatır için çiğ tavuk yedim ve teklifini kabul ettim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!