Harry Potter Hogwarts gerçek mi? Harry Potter'daki Hogwarts nerede?

Güncelleme Tarihi:

Harry Potter Hogwarts gerçek mi Harry Potterdaki Hogwarts nerede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 23:49

Dünyanın en çok takip edilen ve sevilen kitap ve film serilerinden birisi olan Harry Potter, yıllardır hala en çok izlenen yapımlar arasında yer alma özelliği taşıyor. Serinin filmlerinin çekildiği ve en dikkat çeken mekanların neresi olduğu hayranları tarafından çok fazla merak ediliyor. Harry Potter Hogwarts gerçek mi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Her yaş grubundan insanın dört gözle beklediği ve takip ettiği büyük bir hayran kitlesi bulunan Harry Potter serisi filmleri, çıktığı günden beri tüm dünyayı etkisi altına aldı.

Harry Potter Hogwarts Gerçek mi?

Pek çok gişe rekoruna imza atan serinin bitmesinin üzerinden çok uzun bir zaman geçse de etkisi günümüzde hala devam ediyor. İngiliz yazar, J.K. Rowling’in kalemi ile hayat bulan Harry Potter, yedi fantastik roman serisinden meydana geliyor. Serinin kitaplarına duyulan yoğun ilgi sonrasında ise beyaz perdede hayranları ile buluşan Harry Potter, konusu dışında seçilen tüm mekanlara da herkesi hayran bıraktı.

İzleyiciler de bu muhteşem güzellikteki mekanları hala merak ediyor ve araştırıyor. Filmin bazı bölümleri Londra’nın kuzeybatısında bulunan Warner Bros stüdyolarında çekildi. Ama İskoçya, Oxford gibi Birleşik Krallıkta bulunan gerçek mekanlar da bu filmin çekimleri için kullanıldı. Filmin çekimleri, aynı zamanda Piccadilly Circus Meydanı, Westminster Metro İstasyonu, Great Scotland Yard, Lambeth Köprüsü, Leaky Cauldron Dünyası, Bridge ve Londra Belediye Binası ve Thames Nehri ve Tower gibi bölgelerde çekildiği biliniyor.

Haberin Devamı

Harry Potter'daki Hogwarts Nerede?

Harry Potter’ın çekimlerinin gerçekleştirildiği 11. yüzyılda inşa edilen Alnwick Kalesi, Harry Potter ve Felsefe Taşı ve Harry Potter ve Sırlar Odası filmlerinin geçtiği Hogwarts Kalesi olarak karşımıza çıkar. Oxford’da bulunan Bodleian Kütüphanesi İlahiyat Okulu, Harry Potter’ın çekimlerinin gerçekleştirildiği Hogwarts olarak karşımıza çıkıyor.

Harry Potter serisi ile sıkça karşımıza çıkan Hogwarts Ekspresinin üzerinden geçtiği köprü de izleyiciler arasında bütün bir merak konusu oldu. Filmlerde geçen o ünlü köprü aslında Glenfinnan Viyadüğü olarak bilinir. Köprü Glenfinnan’daki West Highland Line, İskoçya’daki Inverness-shire üzerinde bulunur.

Hagrid’in kulübesi ise, Harry Potter serisi için Glencoe’deki Clachaig Gully ve İskoçya Argly’ye kuruldu. Şu anda ise, kulübenin bulunmadığı bu harika manzaraya sahip olan yeri görmek isterseniz bölgeye gidebilirsiniz. Lacock Abbey ise, İngiltere’de yer alır. Bu yapı, 13. yüzyılın başlarında inşa edilmiştir. Harry Potter serisinde ise, Melez Prens sahneleri ve Sırlar Odası Lacock Abbey’de çekilmiştir. Özellikle de geçidin bulunduğu yerler de, filmlerden bazı sahneleri hatırlatır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!