Güzel sanatlar liselerine sanatçı desteği

Güncelleme Tarihi:

Güzel sanatlar liselerine sanatçı desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 12:11

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı Güzel Sanatlar Liseleri Ortak Yönetim Modeli İş Birliği Protokolü imza töreni İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 76 ilde bulunan 95 güzel sanatlar lisesinde, sanat alanında nitelikli insan yetiştirmeyi, güzel sanatlar liselerinin sayısını ve imkanlarını artırmayı amaçlayan protokolde, güzel sanatlar eğitimi alan 17 bin 601 öğrencinin uluslararası sanat platformlarında aktif yer alması sağlanacak, alanında yetkin sanatçıların desteği alınacak, devlet sanatçıları ve öğretim üyeleri öğrencilerle bir araya gelecek. Okul yöneticileri ve öğretmenler iki bakanlığın çalışmalarıyla belirlenecek.

Haberin Devamı

İmza töreninde konuşan ve güzel sanatlar liseleriyle ilgili “iki müjdemiz var diyen”  Bakan Özer şunları söyledi:

81 İLİN TAMAMINA GÜZEL SANATLAR LİSESİ
“Birinci müjdemiz güzel sanatlar lisesinin sayısıyla ilgili. 76 ilimizde güzel sanatlar lisemiz varken 5 ilimizde yok ve bu az bir sayı değil. Çünkü bu illerdeki yetenekli öğrencilerimizin güzel sanatlar lisesine erişimiyle ilgili yaşanan sıkıntılar belki bir yeteneğin kaybolmasına yol açacaktır. Onun için geriye kalan 5 ilde güzel sanatlar lisesi yapımı için çalışmalara başlayacağız.

TİYATRO VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ AÇILIYOR
İkinci müjdemiz ise;  bildiğiniz üzere güzel sanatlar liseleri sadece müzik ve resim alanında eğitim veriyordu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla tiyatro ve sahne sanatları alanında da artık eğitim vermeye başlayacak. İnanıyorum ki bu iş birliği sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çok değerli sanatçılarının desteğiyle güzel çalışmalar yapılacak.

Haberin Devamı

KORİDORLARINDA SANATÇILARIN DOLAŞTIĞI güzel sanatlar liseleri
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yeni bir yola giriyoruz. Yeni modelde aynı mesleki eğitimdeki gibi  müfredatı birlikte incelediğimiz, Kültür Bakanlığımızın sanatçılarının koridorlarında dolaştığı, ders yaptığı, etkinlik düzenlediği güzel sanatlar liseleri oluşturacağız. Öğreticilerimizin ve öğretmenlerimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ulusal ve uluslararası etkinliklerinde yer aldığı, performanslarını sergilediği çok kapsamlı bir iş birliği modelini hayata geçirmiş oluyoruz.

ORTAK ÇALIŞMALAR BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığımızla daha önce turizm alanında bir iş birliğine gitmiştik. Turizm alanında eğitim veren tüm liselerimizde müfredatı birlikte inceledik. Turizm alanındaki uzmanların derslere girmesini işletmede beceri eğitimli gerçek iş ortamlarının olması konusunda birlikte çalıştık. 3 yılda çok başarılı sonuçlar elde ettik.  26 Ekim 2021 tarihinde ise başlatmış olduğumuz Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesiyle 16 bin 361 yeni kütüphane yaptık ve gururla kütüphanesiz okul yok diyebildik. 28 milyon kitap varken bugün 60 milyona ulaşan bir kitap sayısına eriştik. 2022 yılının sonuna kadar inşallah bu sayıyı 100 milyona tamamlayacağız. Projeyi tamamladığımız zaman ‘öğrenci başına 7 kitap düşüyor’ diyebileceğiz.”

 

BAKMADAN GEÇME!