Göztepe İstasyonu eğitime açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Göztepe İstasyonu eğitime açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 14:29

İstanbul’daki tarihi Göztepe Tren İstasyonu kültür ve sanat merkezlerine dönüştürülüyor. Göztepe TCDD Kültür Sanat Merkezinin açılışı 23 Nisan’da gerçekleştirilecek. Açılış için düzenlenen etkinlikte çocuklar için animatör gösterileri  ve yüz boyama, origami gibi atölye çalışmaları yapılacak.

Haberin Devamı

RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TCDD Genel Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü projede sona gelindi. İstanbul Kadıköy’de Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinde bulunan 235 metrekare kapalı alana sahip Tarihi Göztepe İstasyon Binasında restorasyon çalışmaları tamamlandı.

KÜLTÜREL FAALİYETLER VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Tarihi Göztepe İstasyon Binası’nın eğitim ve kültürel aktivitelerin düzenlendiği bir merkez haline getirilmesi için İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ile TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında kültür ve sanat alanında gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

Merkezde, geleneksel sanat dallarının tanıtılması, enstitüde üretilen ürünlerin sergilenmesi, geleneksel Türk el sanatları alanında eğitimler uygulanması, TCDD tarihi araştırmaları kapsamında Türk Demiryollarında kullanılan kıyafet, aksesuar ve objeleri tanıtan bir ansiklopedi için gerekli araştırmaları yapılması, müzik ve enstrüman eğitimi, demiryolu kültürü tanıtımları ve model tren yapımı gösterimleri, mutfak kültürü eğitimleri, sosyal medya ve dijital iletişim eğitimleri, uygulamalı kuyumculuk, seramik, doğal boya yapımı, bebek yapımı vb. atölye çalışmalarının düzenlenmesi planlanıyor..

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!