Görsel İletişim Tasarımı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2020 03:33

Meslek seçimi yaptıktan sonra bu konuda iyi bir eğitim alınmalıdır. Özellikle de son yıllarda görsel iletişim tasarımı bölümü ilgi görüyor. Görsel iletişim tasarımı bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Görsel iletişim tasarımı bölümü iletişim ve ya medya sektöründe çalışacak olan kişileri yetiştirir. Aynı zamanda bu bölümde ürün ve müşteri arasındaki bağ detaylandırılır.

 Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Üniversitelerde bulunan görsel iletişim tasarımı bölümü pek çok farklı medya kuruluşuna ve iletişim sektörüne eleman yetiştirir. Bu bölümde verilen dersler ile birlikte iletişim ve medya sektörüne nitelikli çalışanlar mezun edilir. Bu nedenle görsel iletişim tasarımı bölümü son yıllarda gençlerden büyük bir ilgi görüyor.

 Görsel İletişim Tasarımı Nedir?

 Görsel iletişim tasarımı bölümü yaratıcılık, özgünlük ve farklılık kazandıran bir bölümdür. Görsel iletişim tasarımı bölümü medya ve iletişim sektörü ile organik bir bağ içerisindedir. Bu bölümden mezun olan kişiler televizyon ve medya kuruluşlarında yer alırlar.

Haberin Devamı

 Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün Amacı Nedir?

 Görsel iletişim tasarımı bölümü, dijital medya ve çeşitli kuruluşlarda çalışacak kişileri yetiştirir. Bu kapsamda öğrencilere görsel içerikleri üretilerek ürünün müşteri ile bağ oluşturmasının önemi anlatılır. Buna göre sanatsal bakış açısı baz alınarak yaratıcılık ve özgünlük ön plana çıkarılır.

 Görsel İletişim Tasarımı Mezunu Ne İş Yapar?

 Görsel iletişim tasarımı mezunları bu bölümden "Görsel İletişim Tasarımcısı" unvanı ile mezun olurlar. Aynı zamanda bu kişiler reklam şirketleri ile özel şirketlerde çalışabilirler. Aynı zamanda web sitelerinde de görev alan mezunlar kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

 Görsel İletişim Tasarımı Kaç Yıllıktır?

 Üniversitelerdeki görsel iletişim tasarımı bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bu kapsamda görsel iletişim tasarımı bölümünde dersler verilerek dört yılın sonunda öğrenciler donanımlı olarak mezun olabilirler.

 Görsel İletişim Tasarımı Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Herkes kendi ilgi alanına göre bir meslek edinmek ister. Bu nedenle görsel iletişim tasarımı bölümünde okumak isteyen kişilerin meraklı ve sanata ilgili olmaları gerekir. Aynı zamanda yetenekli ve medya sektörüne ilgili olan kişilerin de bu bölümde okuması gerekir. Üniversite sınavına giren adaylar soruları cevaplayarak en iyi notu almalılar.

Haberin Devamı

 Görsel İletişim Tasarımı Öğretimi İngilizce Midir?

 Türkiye genelinde bazı görsel iletişim tasarımı bölümlerinin öğretim dili İngilizce olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda çoğu görsel iletişim tasarımı bölümünün öğretim dili ise Türkçedir.

 Görsel İletişim Tasarımı Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Üniversitelerde bulunan görsel iletişim tasarımı bölümleri sözel puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu nedenle üniversite sınavına giren adayların Türkçe ve Matematik sorularını cevaplaması gerekir. Bu soruların cevaplandırılarak alınan puanlar ile bölümlere yerleştirmeler yapılabilir.

 Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Günümüzde üniversitelerin görsel iletişim tasarımı bölümlerinde pek çok farklı ders görülmektedir. Özellikle de bu dersler arasında temel tasarım, sanat kavramları, görsel iletişim, desen ve kurgu teknikleri yer alır. Aynı zamanda multimedya tasarımı, reklam tasarımı ve bilgisayarda grafik tasarımı gibi dersler de bulunur.

Haberin Devamı

 Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Görsel iletişim tasarımı bölümünün geniş iş olanakları bulunmaktadır. Bu nedenle görsel iletişim tasarımı bölümünü başarı ile bitiren mezunlar reklam şirketleri, özel şirketler, web siteleri ile kamu kuruluşlarında işe başlayabilirler.

 Nerelerde İş Bulabilir ve Çalışabilir?

 Görsel iletişim tasarımı bölümü mezunları için iş olanakları oldukça geniştir. bu bölümden mezun olan kişiler özel sektör ile devlet sektöründe iş bulabilirler. Devlet kurumlarında çalışmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girilmesi gerekir. Bu sınavdan alınan puan ile atamalar yapılır.

 Görsel İletişim Tasarımı Çalışma Alanları Nelerdir?

Haberin Devamı

 Görsel iletişim tasarımı mezunları özel sektörde ve medya kuruluşlarında çalışabilirler. İletişim sektöründe de iş bulabilen mezunlar genellikle medya ve televizyon sektöründe çalışırlar.

 Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

 Türkiye genelinde İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde görsel iletişim tasarımı bölümü bulunmaktadır. Aynı zamanda görsel iletişim tasarımı bölümünde okumak isteyen öğrenciler Ege Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, hasan Kalyoncu Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi'ni de tercih edebilirler. Bu üniversitelerde başarılı bir şekilde görsel iletişim tasarımı bölümünde eğitim görülebilir.

BAKMADAN GEÇME!