Uzmanlar LYS-1’i yorumladı: Geometride zamanı yetiştirmek zordu

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar LYS-1’i yorumladı: Geometride zamanı yetiştirmek zordu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 15:29

Binlerce öğrencinin iyi bir üniversiteye girmek için katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci gün oturumları tamamlandı. Öğrenciler, 135 dakika süren LYS-1’de matematik ve geometri sorularını cevapladı. Uzmanlar, soruların son yıllardaki sınavlardakine benzer olduğunu belirtirken, öğrencilerin geometride çözüme ulaşmakta zamanı yetiştiremediğini de vurguladılar. İşte uzmanların LYS yorumları.

Haberin Devamı

Matematik geçen yıllardaki gibiydi

Nesibe Aydın Okulları Uzmanları: 
Tespitlere göre, LYS’de müfredat dışı soru sorulmadı. Bu sınavın geçmiş yıllara göre matematik kısmının aynı zorlukta, geometri kısmının ise daha kolay ve sorularının alışılan tarzda olduğu gözlendi. Matematik soruları tanım ve kavram bilgisi eksik olan, yeterince uygulama yapmayan öğrenciler için zaman sıkıntısına neden oldu.Türkiye genelinde bu çerçevede değerlendirildiğinde, matematik ve geometri toplam net ortalamalarının geçen yıla göre artması bekleniyor.

Uğur Okulları Akademik Kurul Matematik Üyesi Nilda Kiraz:
Bugün uygulanan LYS 1 Matematik – Geometri sınavından çıkan öğrencilerimizden edindiğimiz bilgilere göre matematik sınavındaki soruların son yıllarda sınavlarda sorulan sorulara benzer sorular olduğu, rahat bir şekilde çözülebildiğini ancak geometri sınavındaki soruların geçen yıl gibi zor olduğunu, ağırlıklı olarak alan bilgisi içeren sorulardan oluştuğunu öğrendik. Öğrenciler matematikte akıcı olarak ilerleyebildikleri halde geometride soruların çözümünü yetiştirmekte zorlandıklarını ifade ettiler.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!