Gençlere mutfağın püf noktaları öğretilecek

Güncelleme Tarihi:

Gençlere mutfağın püf noktaları öğretilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2019 16:01

14-17 yaş arasındaki gençler, aşçılığın ve pastacılığın püf noktalarını öğrenecek. ‘Young Chefs’ programına katılan gençler, bir ay boyunca bıçak kullanma ve kesim tekniklerinden sos hazırlamaya, et pişirme tekniklerinden kurabiye ve kek yapımına kadar mutfağın inceliklerini öğrenecek ve okullarına birer şef adayı olarak dönecek.

Haberin Devamı

Profesyonel aşçılık okulları arasında bulunan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) bu yaz kapılarını geleceğin şeflerine açıyor. MSA’da temmuz ve ağustos ayları boyunca düzenlenecek ‘Young Chefs Aşçılık ve Pastacılık’ programının amacı, 14-17 yaş grubundaki gençlere mesleği tanıtmak ve gıda bilgisi vermek. Programa katılan gençler, aşçılığa ve pastacılığa dair her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenecekler ve kendi yemeğini kimse yokken de pişirebilme becerisi kazanacak. ‘Young Chefs Aşçılık ve Pastacılık Programı’na katılanlar, bir aylık eğitimin sonunda ‘Young Chefs’ katılım sertifikasına sahip olacak. Gençlere ayrıca içinde bıçak seti, şef ceketi, önlük-kep, torşon, kaydırmaz terlik, eğitim kitabı, isimlik kart ve dolap kilidi bulunan bir eğitim seti hediye edilecek. Gençler, program süresince edindikleri bilgileri gelecekte bir mesleğe  dönüştürmek isteyebilecekleri gibi, şefliği meslek olarak seçmeseler bile hayat boyu kullanabilecekleri temel mutfak bilgilerini işin uzmanlarından en iyi şekilde ve eğelenerek öğrenmiş olacak.

Haberin Devamı

‘YERİM SENİN CESARETİNİ’
Yaz aylarını bir mesleğin püf noktalarını öğrenerek değerlendirmek isteyen lise dönemi gençlerine açık olan program; mutfak eğitimlerinin yanı sıra; yarışmalar, gastro geziler ve ‘influencer ile sohbet’ programlarını içeriyor. Eğitim döneminin sonunda gençler, mutfakta öğrendiklerini kendi elleriyle ziyafete dönüştürecekleri bir etkinlikte de ailelerini ağırlayacak. MSA gençlere, “Cesaretini topla, mutfağa ilk profesyonel adımları Young Chefs’le atmaya başla” çağrısını yapıyor. Young Chefs programının sloganı ise; “Yerim senin cesaretini!”

MEKSİKA MUTFAĞINDAN CHOUX HAMURUNA
Programın ‘aşçılık’ bölümünü seçenler; farklı kesim teknikleriyle sebze ve yemek hazırlamayı, kemik suyu çıkarıp soslar yapmayı, çorba, sandviç ve salata yapmanın inceliklerini, et-kümes hayvanları ve deniz mahsulleri  pişirme tekniklerini öğrenirken, Uzak Doğu; Fransız ile Meksika mutfaklarının en ünlü yiyeceklerini pişirmeyi de deneyimleyecek.

‘Pastacılık’ bölümünü seçen gençlerse 60 saatlik bir mutfak eğitiminde pastacılığın temel malzemelerinin teknik olarak kullanımından kurabiye, kek, tart; choux hamurundan ekmek ve diğer farklı hamurların yapımına kadar zengin bir deneyim kazanacak ayrıca kahve derslerine de katılabilecek.

Haberin Devamı

‘YOUNG CHEFS’ PROGRAMI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!