Gece tırnak kesilir mi? Sünnet adabına göre tırnak kesimi nasıl olmalıdır?

Güncelleme Tarihi:

Gece tırnak kesilir mi Sünnet adabına göre tırnak kesimi nasıl olmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 21:59

Tırnak kesmek ile ilgili bir takım alışkanlıklar bulunmaktadır. Tırnak kesilirken zamanına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Kişinin en fazla araştırdığı konulardan birisi de gece tırnak kesilip kesilmediği olmaktadır. Gece tırnak kesilir mi? Sünnet adabına göre tırnak kesimi nasıl olmalıdır? Tırnak kesme adabı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tırnak kesmek belirli zamanlarda yapıldığı takdir de adaba uygun bir şekilde gerçekleştiği düşünülmektedir. Bir takım kişiler tarafından gece tırnak kesmenin uygun olmadığı söylenmektedir. Aynı zamanda belirli günlerde tırnak kesmenin de iyi olduğuna dair bir inanış bulunmaktadır. Ancak istenilen her gün de tırnak kesilebilir. Tırnak kesmenin uygun olmadığı bir gün bulunmamaktadır.

Gece Tırnak Kesilir mi?

Gece tırnak kesmek isteyen kişilere genel olarak sabah kesmeleri gerektiği söylenmektedir. Genel olarak gece tırnak kesilmesi durumunda ömrün kısalacağına dair bir inancın yaygın olduğu söylenebilir. Ancak bu batıl bir inanç olarak bilinmektedir. Kişinin ömrünün gece kesilen tırnak ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Gece tırnak kesilmesinin ise bilinen bir sakıncası bulunmamaktadır. Tamamen batıl inanç olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

Tırnakları düzenli olarak kesmek hem sağlık açısından hem de görünüm açısında oldukça önemli sayılmaktadır. Tırnakların düzenli bir şekilde kesilmesi, sağlık açısından da oldukça önemli olarak bilinmektedir. Tırnak kesmek için genel olarak gündüz saatleri tercih edilmektedir. Ancak günümüzde geceleri de aydınlatma imkanı bulunduğu için gece tırnak kesilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.

Sünnet Adabına Göre Tırnak Kesimi Nasıl Olmalıdır?

Sünnet adabına göre tırnak kesmenin belirli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Tırnak kesimi sırasında uyulması gereken bir düzen bulunduğu söylenebilir. Tırnak kesmek için öncelikli olarak sağ elden başlanması gerekmektedir. İlk olarak sağ elin şehadet parmağı, sonra orta parmak, ardından yüzük ve serçe parmakların son olarak ise başparmağın tırnaklarının uygun sıra ile kesilmesi gerekmektedir. Sağ elin tırnakları kesildikten sonra ise sol ele geçilerek aynı parmak sıralaması ile tırnakların kesilmesi gerekmektedir.

Sünnet adabına göre tırnak kesmek için tercih edilmesi gereken belirli günlerin olduğu da söylenebilir. Tırnak kesilmesi için tercih edilen uygun günün ise cuma olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda tırnak kesiminin sünnet adabına uygun bir şekilde gerçekleşmesi için 40 günü geçirmeden kesilmesi tavsiye edilmektedir. Sünnet adabına göre tırnak keserken etrafa sıçramamasına da özen göstermek gerekmektedir. Sünnete uygun olarak kesilen tırnak için günlere de özen gösterilmesi gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!