Gaziantep'e üstün yetenekli okulu geliyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepe üstün yetenekli okulu geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 10:26

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesince üstün zekalı çocuklar için bilim ve sanat merkezi temeli atıldı. Ayrıca, belediye, 20 bin öğrenciye de kırtasiye desteğinde bulundu.

Haberin Devamı

Akkent Mahallesindeki temel atma törenine katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Bilim Sanat Merkezi'nin Gaziantep'te üstün zekalılar için yapılacak ilk merkez olduğunu söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da AK Parti hükümetlerinden önce bütçede en büyük payı savunma sanayisinin aldığını, AK Parti hükümetlerinden sonra en büyük payı ise eğitimin aldığına dikkat çekti.

Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin önemini anlatan Erdoğan, "Eğitimsiz bir kalkınmanın getirdiği sıkıntıları dünya üzerinde görüyoruz. Özellikle son beş yıldır coğrafyamızda baktığımızda eğitimde, ekonomide geride kalmış yerlerin savaş alanına döndüğüne şahit oluyoruz" dedi.

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Gaziantep'te üstün zekalı öğrencilerin eski bir okulda eğitim gördüğünü ve bu merkezin yapılmasıyla öğrencilerin daha rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürebileceğini söyledi.

Gaziantepe üstün yetenekli okulu geliyor

Gaziantepli öğrencilere kırtasiye yardımı

Haberin Devamı

Ayrıca, belediye 20 bin öğrenciye de kırtasiye desteğinde bulundu.

Dumlupınar Mahallesi'ndeki Ertuğrulgazi İlkokulunda gerçekleştirilen törene katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kendisini çiçeklerle karşılayan öğrencilerle sınıflarında sohbet etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2009 yılından bu yana her öğretim yılı başında öğrencilere kırtasiye desteği verdiklerini belirtti.

Bu yılda 20 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlayarak toplamda 58 bin 118 öğrenciye ulaşacaklarını belirten Tahmazoğlu şöyle konuştu:
"Her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle maddi imkanları az olan öğrencilerimize kırtasiye yardımına devam ediyoruz. Okulumuzun açıldığı bu haftada zaten devletimiz öğrencilerimize kitap desteği sağlıyor. Bu yıl içerisinde biz de Şahinbey Belediyesi olarak, çanta, defter, kalem, sulu boya, pastel boya, silgi, kalem tıraş, sözlük gibi kırtasiye malzemesi veriyoruz. Amacımız eğitime bu anlamda destek olmak. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"

Törene belediye başkan yardımcıları, milli eğitim müdürü Mustafa Yanmaz, ilçe milli eğitim müdürü Yasin Tepe de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!