Gaziantep’te YGS tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te YGS tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2013 12:30

Gaziantep’te, üniversiteye hazırlanan öğrenciler, YGS kurallarının birebir uygulandığı ‘tatbikat’ına katıldı. Üniversite adaylarının sınav stresini yenmelerini hedefleyen sınav, 13 okuldan 4 bin 849 öğrenciye uygulandı.

Haberin Devamı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) sponsorluğunda özel bir dershane tarafından düzenlenen ‘YGS Tatbikat’ sınavına 13 okuldan 4 bin 849 öğrenci katıldı. Sınavın yapılacağı binaya YGS’deki kurallara göre güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alınan öğrenciler, 24 Mart’ta yapılacak gerçek sınavın heyecanını atmaya çalıştı.
YGS kurallarının geçerli olduğu sınavda, her öğrenciye adlarına düzenlenmiş optik formlarla içerisinde kalem, silgi, kalemtraş, şeker ve peçete bulunan sınav seti verildi. Cep telefonu, saat, kolye, atkı gibi malzemelerini emanete teslim eden öğrenciler içerde ter dökerken, bazı veliler de okul bahçesinde çocuklarını bekledi. Sınava ayrıca görme engelli öğrenciler de gözetmen öğretmen nezaretinde girdi.
Sınav koordinatörü Ünsal Ören, YGS’nin bir benzerini Gaziantep’te gerçekleştirdiklerini belirterek, “Gaziantep’teki gençlerin motivasyonlarının artması, o atmosferi önceden yaşamaları için bütün hazırlıklarıyla bir sınav tertipledik. Öğrenciler, güvenlik elemanlarının kontrollerinden geçerek tek tek okul binasına alınıp, sınavdaki gibi sıralara tek tek oturdular. Yani YGS’de ne yaşanıyorsa birebir aynısını burada öğrencilere yaşatmayı hedefledik” dedi.

Haberin Devamı

Görme engelli öğrenciler için sınıflar oluşturuldu

Sınavın Gaziantep’teki eğitime yönelik algının artması adına önemli bir artı olduğunu vurgulayan Ören, “Bugün farklı bir güzelliğe daha imza atıyoruz. Görme engelli öğrenciler de gözetmen öğretmenler desteğiyle soruları yanıtlayacak. Görme engelli öğrenciler için sınıflar oluşturduk, sınava bir sınıfta tek giriyorlar. İki gözlemci arkadaş var. Biri soruları okuyor, diğeri verilen cevapları kağıda işaretliyor” diye konuştu.

HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan da, sınavdan önce öğrencilerin karşı karşıya kaldıkları iki problem bulunduğunu, bunlardan birinin tercih, ikincisinin ise sınav stresi olduğunu dile getirdi. Gaziantep’te eğitim atağı başladığını vurgulayan Aslan, “Çağımız eğitim çağı. Bu çağda öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Biz de bu uygulama ile onlara bir nebze olsun destek vermeye çalıştık” dedi.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise Gaziantep Lisesi’nde sınava giren öğrencilere başarılar dileyerek, sarf edilen emeğin geleceği belirleyeceğini ifade etti. Geleceğin teminatı olan çocukların iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirten Turan, eğitim olmadan 2071 hedeflerine ulaşılamayacağına dikkati çekti.
Yapılan tatbikatın zorluğuna işaret eden Turan, “Eğitim konusundaki başarıyı arttırmak, öğrencilerin sınav kaygı ve heyecanlarını yenmeleri noktasında yapılan bu uygulama kolay iş değil. Ama zor ve zahmetli işlere talip olursak güzel çalışmalar yapabileceğimizi biliyoruz” diye konuştu.
Gaziantep Lisesi’ndeki sınıfları gezerek öğrencilere başarılar dileyen protokol üyeleri, iki gözetmen eşliğinde sınava giren görme engelli Benay Gözkaman’la sohbet etti.
Eğitim gördüğü dershane vesilesiyle sık sık sınava girdiğini, ancak bu kadar ciddi bir sınava ilk kez katıldığını belirten Gözkaman, “Normalde deneme sınavlarına girerken okuyucularımı kendim buluyordum. Ama bu sınavda bana okuyucu tahsis ettiler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!