Fransa Büyükelçiliği ve İTÜ’den ortak burs programı

Güncelleme Tarihi:

Fransa Büyükelçiliği ve İTÜ’den ortak burs programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 14:28

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve İTÜ arasında imzalanan anlaşmaya göre, üniversiteden üç araştırmacı doktora sonrası çalışmalarını 6 ay boyunca sağlanacak bursla Fransa’da sürdürecek. Eylül 2017’de başlayacak uygulama, belirlenen dallarda çalışmalar yapan araştırmacıları kapsıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği arasında, araştırmacılar için yeni bir burs anlaşması imzalandı. Buna göre, Türkiye’den üç araştırmacıya Fransız üniversiteleri bünyesinde doktora sonrası çalışmalarına başlama ve ileri seviyeye taşıma olanağı sağlanacak. Programla Türk araştırmacılar Fransız ekiplere dahil olabilecek veya başka programlara başvurabilecek. Eylül 2017’de başlayacak ve 6 ay sürecek burslar mühendislik dahil olmak üzere uygulamalı bilimler, sürdürülebilir kalkınma, insan bilimleri ile sosyal bilimler, yer bilimleri ve denizcilik çalışmaları alanlarında çalışmalarını sürdürmek isteyen bilim insanlarına verilecek. Başvuru için son tarih ise 14 Nisan.

ÖNEMLİ BİR ÖRNEK

İmza töreninde konuşan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries, “Bu anlaşma Türkiye ve Fransa arasında yükseköğretimdeki işbirliğinde çok önemli. Böylece iki ülke arasındaki eğitim hareketliliğini artırmayı hedefliyoruz. Doktora sonrası İTÜ’den 3 araştırmacı Fransa’nın önde gelen üniversite veya araştırma merkezlerinde belirlenen alanlarda akademik çalışmalarını sürdürecek. Umarım bu iki ülke arasında yükseköğretim alanında işbirliğine iyi bir örnek olur” diye konuştu.

BU BAŞLANGIÇ

Haberin Devamı

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise bunun Türkiye’de bir devlet üniversitesi ile Fransa arasında yapılan ilk anlaşmalardan biri olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“İTÜ’nün araştırma potansiyelini geliştirme ve bilim dünyasına yeni bir açıdan yaklaşma açısından bu çalışma bir başlangıç. İlk seviyede doktora sonrası bilim insanlarıyla başlıyor. Ancak biz bunu lisans ve lisans üstü düzeye de taşıyacağız. İlerleyen aşamalar için çift diploma ve öğrenci değişimleri gibi başka programlar da söz konusu. Bunlar bir-iki ay içerisinde kesin şeklini alacak. Bu kapsamda Teknopark’taki şirketlerle Fransa arasında yeni işbirliği de kurulacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!