Flipped Learning deneyimleri bir kitapta toplandı

Güncelleme Tarihi:

Flipped Learning deneyimleri bir kitapta toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 10:48

Flipped Learning öğrenme yöntemiyle kurulan vakıf üniversitesinin bu alandaki tüm bilgi, birikim ve deneyimleri bir kitapta toplandı. Kitap, İngitere’nin yayınevi Emerald Publishing tarafından yayınlandı. Kitap dünya yükseköğretimine örnek ve geleceğe referans kaynağı olacak.

Haberin Devamı

Ters yüz öğrenme yöntemi olarak da bilinen ‘flipped learning’i dünyada ilk kez tüm programlarında uygulayan üniversite, tüm deneyimlerini bir kitapta topladı. MEF Üniversitesi, flipped learning ile ilgili tüm bilgi birikim ve deneyimini bir kitapta toplayarak dünya yükseköğretiminin paylaşımına ve tartışmasına açtı. ‘‘The Flipped Approach to Higher Education: Designing Universities for Today’s Knowledge Economies and Societies’’ kitabı ile MEF Üniversitesi farklı disiplinlerdeki bu deneyimini, dünya yükseköğretimine örnek ve geleceğe referans kaynağı olması için topladı.

MEF Üniversitesi, flipped learning öğrenme yöntemiyle kuruluş hikayesini ve bu süreçte edindiği deneyimlerini anlatarak dünya yükseköğretiminin paylaşımına sunuyor. Kitap, yönetici, öğretim üyesi, öğrenci ve pedagojik teknik destek personelinin flipped learning ile eğitim-öğretim sürecindeki deneyimlerini içeriyor. İngiltere’nin yayınevi “Emerald Publishing” tarafından basılan ve dünya yükseköğretimine kazandırılan farklı disiplinlerde flipped learning uygulamaları hakkında yazılmış ilk eseri olan kitabın yazarlığını MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve MEF Üniversitesi Öğrenimde Mükemmelliyet Merkezi Müdürü Caroline Feel Kurban yaptı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şahin, dünyanın flipped learning ile ilgili bu kapsamda yazılmış ilk kitabının Türkiye’den bir üniversitenin deneyimiyle yazılmış olmasının gururunu yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
“Kitabımız dünyada yükseköğretiminde bundan sonra yaşanacak olan değişimler için bir ilki temsil edecek. Dünya yükseköğretiminde farklı disiplinler üzerine yazılmış ilk flipped learning eseri olan kitabımız, yükseköğretim için bir referans kaynak olacak. Dünyada yükseköğretimde bundan sonra yaşanacak olan değişimleri için bir ilki temsil edecek.”

BAKMADAN GEÇME!