Filistinli kadın öğretmen, ‘Küresel Öğretmen Ödülü'nde finale kaldı      

Güncelleme Tarihi:

Filistinli kadın öğretmen, ‘Küresel Öğretmen Ödülünde finale kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 12:11

İngiliz Varkey GEMS Vakfı tarafından verilen Küresel Öğretmen Ödülü kapsamında ilk 10'a girenler arasında Filistinli kadın öğretmen Hanan el-Hurub'un da yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, isminin açıklanmasının ardından Filistinli öğretmen Hurub için ödül töreni düzenledi. Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Sabri Saydam, Ramallah Kültür Sarayı'nda düzenlenen ödül töreni sırasında, "Bayrağımızı bilimsel başarı haritasına koyan bu galibiyet Filistin'in zaferidir. Hurub'un dereceye girmesi, Filistinli öğretmenlerin mükemmelliğinin, seçkinliğinin kanıtıdır" dedi.     

Finalistler arasında yer alan Filistinli öğretmen Hurub da söz konusu dereceyi elde etmenin kolay olmadığını belirterek, "Ancak Filistinli öğretmenler, İsrail işgali ve engellerine rağmen başarma gücüne sahiptir" dedi.

Hurub, elde ettiği başarının ‘Filistinli öğretmenlerin’ gururu olduğunu söyleyerek, "Biz yüce bir görevi yerine getiriyoruz. İşgal barikatlarını aşarak yolumuza devam ediyor ve okullarımıza ulaşıyoruz. Amacım vatanıma ve dünyaya faydalı olmak" diye konuştu.     

Haberin Devamı

İngiliz Varkey GEMS Vakfı tarafından organize edilen Küresel Öğretmen Ödülü kapsamında Filistin, Pakistan, Kenya, İngiltere, Japonya ve ABD başta olmak üzere farklı ülkelerden 10 finalist belirlendi. Birincilik derecesini elde edecek öğretmenin ise 12 Mart'ta açıklanması bekleniyor.      

 

BAKMADAN GEÇME!