Ferrari Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor? Ferrari Ne Zaman Kuruldu, Sahibi Kim Ve Kısaca Tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Ferrari Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor Ferrari Ne Zaman Kuruldu, Sahibi Kim Ve Kısaca Tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 21:00

Ferrari günümüzde en fazla talep gören otomobil markalarından bir tanesini oluşturmaktadır. Ferrari’nin hangi ülkenin markası olduğunu, kim tarafından kurulduğunu ve hangi ülkeye ait olduğu sizler için derledik.

Haberin Devamı

Ford, Ferrari'yi satın almak amacı ile 1963 tarihinde 18 000 000 dolarlık olan bir teklif sunmuştur. Ford'un Ferrari için hazırlıkları yapılmıştır ancak proje iptal olmuştur. İptal edilmesinin ardından Ford "Ferrari" şeklinde olan projesine "Ford GT40" adı altında devam etmiştir. İki yıllık bir denemeden sonra, Ferrari'yi yarışlarda geçebilmesi de Amerikan otomobil yarışçılığı alanının en büyük günlerinden birisi olarak kabul edilir.

Ferrari Hangi Ülkenin Markasıdır?

Ferrari otomobil markası esas olarak İtalya’ya ait olan bir markadır. Bu marka oldukça popülerdir.

Ferrari Ofisi Nerede Üretiliyor?

Ferrari markası İtalya merkezli bir üretime sahip olan firmadır. Çok sayıda ülkeye otomobil satış işlemini gerçekleştirmektedir.

Ferrari Ne Zaman Kurulmuştur?

Haberin Devamı

Ferrari otomobil markası, 1947 tarihinde İtalya’nın Maranello şehrinde kurulmuş olan ve dünya çapında bir niteliğe sahip firmadır.

Ferrari Ofisi Markasının Sahibi Kimdir?

Ferrari markasının kurucusu Enzo Ferrari’dir. CEO’su ise 10 Aralık 2020 tarihinden itibaren John Elkann olmaktadır. Ferrari markasının üst kuruluşu Exor’dur.

Ferrari’nin Kuruluşu ve Kısaca Tarihçesi Nedir?

Ferrari S.P.A. markasının merkezi ve kuruluş yeri İtalya'dır. İtalya'nın Modena kentinin yakınlarında yer alan Maranello'da bulunan İtalyan bir lüks spor otomobili olan, coupe, süperspor otomobil, spor otomobil üreticisi olmaktadır.

1929 tarihinde Alfa Romeo'nun yarış takımı şeklinde kurulmuştur. 1947 tarihinde pist dışına da yasal bir şekilde olan uygun otomobil üretimine başlamıştır. Ferrari'nin öyküsü, Enzo Ferrari'nin yaşam hikâyesi olarak nitelendirilir. Ferrari üzerine yayımlanan nerdeyse bütün belgesellerde ve tanıtımlarda Enzo Ferrari'nin hayat hikâyesi anlatılır.

 

BAKMADAN GEÇME!