Fare Çıktığı Deliği Bilir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Fare Çıktığı Deliği Bilir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2021 05:16

Dilimizde kullandığımız pek çok atasözü vardır. Fare çıktığı deliği bilir atasözü de bunlardan bir tanesidir. Bu atasözünün doğru anlamı ile cümlede kullanılması için öncelikli olarak anlamının iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekmektedir. Fare çıktığı deliği bilir arasözü ne demek? Fare çıktığı deliği bilir atasözünün cümle içinde kullanımı nasıldır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Geçmişte yaşanan tecrübeler atasözlerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Bu sözleri kimlerin söylediği bilinmese de insanlara öğüt vermek amacı ile söylendiği bilinmektedir. Fare çıktığı deliği bilir atasözü de bu amaçla söylenen atasözleri arasındadır.

 Fare Çıktığı Deliği Bilir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Bu atasözü bir kişi bir suç işlediği zaman bu suçu açığa çıktığında nereye saklanması gerektiğini de ayarlamıştır anlamında kullanılmaktadır. İnsanlar toplumda onaylanmayacak bir işe kalkıştıklarında bu işin açığa çıkması durumunda nasıl sıyrılacaklarını bilirler.

 Fare Çıktığı Deliği Bilir Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Müteahhit tüm suçlamalardan kurtuldu, ne de olsa fare çıktığı deliği bilir.

 Burada müteahhidin yapmış olduğu suçlar için kılıfını hazırladığı ve suçlar ortaya çıkınca bunun içinden bir şekilde sıyrıldığı anlatılmaktadır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!