Bazı illerde yüz yüze eğitime ara verildi

Güncelleme Tarihi:

Bazı illerde yüz yüze eğitime ara verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2021 09:58

Artan vaka sayıları nedeniyle COVID-19 tedbirleri kapsamında Samsun, Manisa, Erzurum, Eskişehir, Yalova ve Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu bazı illerde uzaktan eğitime geçildi.

Haberin Devamı

Eskişehir'de COVID-19 tedbirleri kapsamında resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 12 Nisan itibariyle ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kararlar alınarak uygulamaya geçirildiği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca COVID-19'la mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı belirtildi. Açıklamada COVID-19 salgınının kentteki seyrine bağlı olarak tüm resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumlarının 12 Nisan'dan itibaren yüz yüze eğitime ara vermelerine karar verildiği ifade edildi.

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, COVID-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında eğitim kurumlarının 8 ve 12. sınıfları haricinde uzaktan eğitime geçilmesi kararını aldı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, Eskişehir'de vaka sayısı artışının önlenmesi amacıyla özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulları ve okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm eğitim kurumlarının 8. ve 12. sınıfları hariç uzaktan eğitime geçilmesine karar verildiği belirtildi.

SAMSUN'DA UZAKTAN EĞİTİM KARARI 

 Samsun'da, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle 8'inci ve 12´nci sınıflar dışındaki öğrenciler için uzaktan eğitim kararı alındı. Samsun Valiliği´nden yapılan yazılı açıklamada, kentte vaka sayısındaki artışın önlenmesi amacıyla uzaktan eğitim kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, "Resmi ve özel ilkokulların 1, 2, 3 ve 4, sınıflarında uzaktan eğitime geçilmesi, 8 ve 12'nci sınıflarda yüz yüz eğitime devam edilmesine, 15 Şubat itibariyle yüz yüze eğitime başlayan köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yüz yüze eğitime devam edilmesi, özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okullarının yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam edilmesine, okul öncesi eğitim-öğretim kurumları ve okul bünyesinde bulunan anasınıflarında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmesine, 8 ve 12'nci sınıflar ile mezunlara yönelik olarak düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında yüz yüze eğitime devam edilmesine, 5,6,7,8,9,10 ve 11'nci sınıflarda uzaktan eğitime devam edilmesine karar verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

MANİSA'DA UZAKTAN EĞİTİM KARARI
Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında toplandı. Kurul, toplantıda, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, COVID-19 ile mücadele kapsamında yeni kararlar aldı. Valilik’ten yapılan açıklamada "29 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda, yeni bir karar alınıncaya kadar risk grubu yüksek olarak belirlenen ilimizde; gelinen aşamada tüm ülkede ve ilimizde özellikle son bir hafta içerisinde COVID-19 salgınının seyri, vaka sayılarında yaşanan değişiklikler çerçevesinde değerlendirmeler yapılmış olup, eğitim ve öğretimde bir takım ek tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyuldu" denildi. Bu bağlamda 7 Nisan itibariyle geçerli olmak üzere Manisa genelinde, alınan okullardaki alınan tedbirlerle ilgili kararlar açıklamada şöyle sıralandı:

"Okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim okullarında ve özel eğitim sınıflarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek. Birleştirilmiş sınıflı okullarda, köy gibi seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitim sürecek. İlkokullarda eğitim seyreltilmiş sınıflarda 2 gün okulda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim şeklinde olacak. Ortaokullarda 5, 6 ve 7’inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek. Ortaokul 8’inci sınıfların haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilecek. Lise hazırlık, 9,10 ve 11’inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitim uygulanacak. 7 ve 12’inci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze eğitime aynı şekilde devam edecek. Okullardaki sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda seyreltilmiş sınıflarda gerçekleştirilecek" denildi.

Haberin Devamı

ERZURUM'DA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Erzurum İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Erzurum Valisi Okay Memiş başkanlığında olağanüstü toplantıda, 1Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar ile kontrollü normalleşme dönemi olarak adlandırılan, illerin belirlenmiş kriterler doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 gruba ayrıldığı ve il bazlı tedbirlerin de bu risk gruplarına göre belirlendiği bir sürece girildiği hatırlatıldı.

Erzurum'da salgının seyrine değinilen açıklamada, vaka sayılarında yaşanan değişiklikler, hastane genel ve yoğun bakım doluluk oranları ile uygulamaya konulan tedbirlerin salgınla mücadeledeki etkililiği gibi hususlar çerçevesinde sürekli olarak gözlendiği ve değerlendirmeler yapılarak tedbirler alındığı anlatıldı. Gelinen aşamada kentte özellikle son bir haftada genç nüfustaki COVID-19 vaka sayılarındaki yükseliş, eğitim ve öğretimde bir takım ek tedbirler alınmasının gerekli kılındığı bildirildi. Alınan kararlar şöyle:

Haberin Devamı

- Okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim okullarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek.

- Birleştirilmiş sınıflı okullarda, kırsal mahalle ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek.

- 8 ve 12’nci sınıflar ile mezunlara yönelik destekleme ve yetiştirme kurslarının salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze eğitime devam edecek, bu kurslarda görevli yönetici, öğretmen ve öğrencilerin hafta sonu kısıtlamalardan muaf tutulacak.

- İlkokullarda eğitimin 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim düzeninde devam edecek.

- Ortaokullarda 5, 6, 7’nci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek.

Haberin Devamı

- Ortaokul 8’inci sınıflarda haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitime devam edilecek.

- Lise hazırlık, 9, 10, 11’inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek.

- 12. sınıfların seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16 ila 24 saat olarak yüz yüze eğitime devam edecek.

- Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulu ve sınıfları tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecek.

- Okullardaki sınav uygulamaları salgın tedbirleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvim doğrultusunda gerçekleştirilecek.

- Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı yapılacak.

Açıklamada, mülki idare amirlikleri ve ilgili kurumların uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için tedbir alacağına dikkat çekildi.

İNEBOLU’DA 5, 6 VE 7. SINIFLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Kastamonu'nun İnebolu İlçesi’nde CDVID-19 tedbirleri kapsamında 5, 6 ve 7’nci sınıflarda uzaktan eğime geçilmesine karar verildi. Kaymakam Selçuk Yosunkaya başkanlığında yapılan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, ilçe merkezindeki 5, 6 ve 7. sınıflarda yüz yüze eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İlçe genelinde müdürlüğümüze bağlı okullarda öğretmen, öğrenci ve diğer personelde Kovid-19 vakalarında artış nedeniyle 7 Nisan'dan itibaren merkez ortaokullar ile imam hatip ortaokulunda uzaktan eğitime geçilmiştir." ifadesine yer verildi. İnebolu'da daha önce de 9, 10 ve 11’inci sınıflarda yüz yüze eğitime ara verilmesi kararlaştırılmıştı.

KARABÜK VE SAKARYA'DA 3 OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ
Karabük ve Sakarya'da COVID-19 vakası görülen 3 okulda eğitime ara verildi. Karabük ve Sakarya'da iki özel eğitim uygulama okulu ile bir ilkokulda, COVID-19 vakalarının görülmesi üzerine uzaktan eğitime geçildi.
Karabük Valiliği tarafından Mehmet Mescier Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Karabük Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun bazı personellerinde COVID-19 tespit edildiği ve temaslı sayısının fazla olduğu belirtildi. 
Mehmet Mescier Özel Eğitim Uygulama Okulu 5 Nisan, Karabük Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun da 7 Nisan itibariyle 10 gün süreyle uzaktan eğitime geçti. Sakarya'nın Ferizli ilçesinde de Tekstil İşverenler Sendikası Halit Narin İlkokulu'nda da 10 öğretmenin COVID-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine uzaktan eğitime geçildi.      

Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü: "Bir öğretmen arkadaşımızın da temaslı çıkmasının ardından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak öğrencilerimizin tamamının uzaktan eğitime geçirilmesine karar verildi. Öğretmen arkadaşlarımız da evlerinde karantinaya alındı. Öğrencilerimiz ise devamlı Toplum Sağlık Merkezimiz tarafından takip edilmektedir." açıklamasını yaptı.

YALOVA’DA DA UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ
Yalova'da, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda 7 Nisan’dan itibaren tam zamanlı uzaktan eğitime geçildi. Yalova İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Muammer Erol başkanlığında COVID-19 tedbirleri kapsamında Eğitim Uygulamaları gündemi ile toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda yarından itibaren tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği belirtildi.

Yalova Valiliğinden yapılan açıklamada, "COVID-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu risk yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler Sağlık Bakanlığı ve COVID-19 Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçilmelidir. Bu kapsamda ilimizde vaka sayısı artışının önlenmesi amacıyla aşağıda yer alan tüm resmi ve özel eğitim kurumlarının, özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulları, sınıfları ve okul öncesi eğitim kurumları ile 8 ve 12. Sınıflar hariç resmi özel tüm okulların 1, 2, 3 ve 4 sınıflarının 7 Nisan tarihinden itibaren uzaktan eğitime geçilmesine oy birliği ile karar verildi" denildi.   

KASTAMONU'DA YÜZ YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Kastamonu'nun Küre ilçesinde COVID-19 tedbirleri kapsamında 6 okulda eğitim öğretimin uzaktan yapılması kararı alındı. Kaymakam Furkan Berber başkanlığında yapılan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, bazı okullarda öğrenci ve öğretmenlerde temaslı ve pozitif vakalar bulunması değerlendirildi. Vaka sayılarındaki artış nedeniyle Küre Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Yatılı Bölge Ortaokulu, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çaybükü Yayla İlkokulu'nda eğitim öğretimin 14 Nisan'a kadar uzaktan devam etmesi kararlaştırıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!