Engelli çocuklara parti

Güncelleme Tarihi:

Engelli çocuklara parti
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 09:38

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı çatısı altında hafif, orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklar için sosyal etkinlik düzenlendi. Metin Sabancı’nın bağışı ile Sabancı Vakfı’nın desteği ile kurulan Metin Sabancı Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler İlkokulu ve Metin Sabancı Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda öğrenciler kendileri için yapılan partide eğlenme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Bir ilaç firması çalışanlarının şartlı bağışı ile düzenlenen organizasyonda, çocuklar, özel olarak hazırlanan illüzyon gösterisini izledi. Pamuk şeker eşliğinde palyaço gösterisini seyrederek kendilerine hediye edilen oyuncakları aldılar. Sevinçlerini öğretmenleri ile paylaştılar. Metin Sabancı Okulları Müdürü Cem Akköse, engelli bireylerle ilgili şu bilgileri verdi:

Dünya nüfusunun yüzde 10’nunu oluşturuyorlar

“Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’undan fazlası çeşitli yetersizliklere sahip. Sokağa çıktığımızda karşımıza çıkan her 10 kişiden birinin, özel gereksinimi olan bir birey olması gerekir ama değil. Bunun nedeni ise; evlerinde ya da kendileri için yapılmış olan özel merkezlerde saklanıyor olmaları. Kurum olarak çocuklarımıza hakettikleri eğitimi sunuyor ve onları sosyal hayata katmak için özel etkinlikler düzenliyoruz. Böylece kendilerine güvenen ve sosyal yönü güçlü bireyler olarak yetişiyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!