En iyi e-kitap uygulamaları

Güncelleme Tarihi:

En iyi e-kitap uygulamaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 10:28

Kitap okumak alışılageldik haliyle zaten güzel. Ancak kalın kalın kitapları yanınızda taşımak sizi de yormuyor mu? İşte ABD merkezli online teknoloji dergisi Tom’s Guide’ın mobil cihazlar için seçtiği en iyi e-kitap uygulamaları.

Haberin Devamı

Aldiko

Uygulama ilk açılışından itibaren sizi kucaklayan yeşil tonların hakim olduğu, kolay kullanılabilir, başarılı arayüze sahip. Facebook veya Google+ hesabınızla vakit kaybetmeden giriş yapabiliyorsunuz. Kitaplarınızı ad, yazar etiketlerine göre sıralamak mümkün. Kitap satın alabiliyorsunuz. Yazı boyutu, font, ölçek, gece-gündüz renkleri, arka plan gibi birçok ayara erişim imkânı sunuyor. Metin üzerinde istediğiniz bölümleri farklı renklerle çizebileceğiniz gibi bilmediğiniz yabancı bir kelimeyi vakit kaybetmeden ‘Google Çeviri’ yönlendirmesi ile çevirebiliyorsunuz. Ayrıca işaretlediğiniz bölümleri sosyal medyada paylaşabilir, mail ya da SMS ile başkalarına iletebilirsiniz. Aldiko’da kütüphanenizden son okuduğunuz kitabın yanı sıra, son eklenenlere kadar tüm içeriğinize kolayca ulaşabiliyorsunuz. Uygulama EPUB gibi popüler formatların yanı sıra PDF dosyalarını da sorunsuz açıyor. Ancak Türkçe dil desteği bulunmuyor. Bu da bazı metinlerde Türkçe karakterlerde zorluklar yaşanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle özellikle yabancı dilde okuma yapmayı tercih edenlere daha uygun.

Moon+ Reader

Haberin Devamı

Bu uygulama çoğu teknoloji dergisi tarafından Andorid kullanıcıları için en iyi uygulamalardan biri olarak gösteriliyor. Uygulama hızlı ve kolay anlaşılır arayüzü ile mobil cihazınızda yer alan birçok formattaki e-kitapları açabiliyor. Moon+ Reader’ın gelişmiş ücretli versiyonunda PDF dosyaları da görüntülenebiliyor. Metinlerde font, yazı büyüklüğü, arka plan rengi ve tema gibi birçok değişiklik yapılabiliyor. Ayrıca gece-gündüz olmasına göre renk ayarı, sayfa kaydırma hızı, paragraf boşluğu, yer imleci ve not ekleme gibi okumanıza renk katacak ayarlamaları da gerçekleştirebiliyorsunuz. En ilgi çekici özelliklerinden biri de metinde istediğiniz herhangi bir bölümü vurgulayabilmeniz. Üstelik bunu seçtiğiniz herhangi bir renkle altını çizerek yapabiliyorsunuz. Uygulamaya tek bir indirme ile sözlük de eklenebiliyor. Yazının üzerine dokunarak ilgili kelime ya da cümleyi kopyalayabiliyor, üzerine not alabiliyorsunuz. Bunun dışında Google Drive ve Dropbox gibi bulut servisleri ile uygulamayı senkronize edebilmeniz de mümkün. Bu da size üzerinde çalıştığınız metinlere başka cihazlardan da ulaşma imkânı sağlıyor. Uygulamada çok fazla reklam yer alması, zaman zaman can sıkıcı olabiliyor.

FB Reader

Haberin Devamı

Uygulamanın arayüzü Moon+Reader kadar kolay bir kullanım sunmasa da EPUB, RTF, DOC, HTML, MOBI gibi formatları destekliyor. İstediğiniz metinde font, yazı büyüklüğü, sayfa rengi, paragraf boşluğu gibi ayarlamaları yapabiliyorsunuz. FB Reader’e mobil cihazınızdan ya da çevrimiçinden de dosya yükleyebilirsiniz. Uygulamada ücretsiz olarak yapacağınız ek bir yükleme ile PDF dosyalarını da açabiliyorsunuz. Ayrıca bulut servislerle senkronizasyon sağlayarak her yerden kitaplarınıza ulaşma imkânı da uygulamanın artı yönlerinden biri. FB Reader’ın ücretli premium versiyonu da var.

Bluefire

Kolay anlaşılır arayüzü ile oldukça sade bir uygulama. EPUB ve PDF dosyalarını sorunsuz açıyor. Kütüphanenize cihazınızdan ya da satın alarak kitap ekleyebiliyorsunuz. Uygulama bir okuyucunun isteyebileceği her türlü ayara sahip. Parlaklık, yazı boyutu, font. Uygulamanın avantajlarından biri de yaptığınız ayarlamaları canlı bir şekilde ön izleyebilme özelliği. Bu da ayarlar sonrası ‘nasıl oldu’ diye bakarak zaman kaybetmenizin önüne geçiyor. Uygulamada kelime, cümle ya da paragrafların üstünü çizebilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz. İşaretlenen bölümlerle ilgili notlar da almanız mümkün. Bluefire’da seçtiğiniz bölümü tek tıkla internette de arayabiliyorsunuz. Bu uygulamanın da Türkçe desteği bulunmuyor. Türkçe kitap satın alamadığınız gibi, mobil cihazınızdan eklenen kitaplarda Türkçe karakterlerde sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Scribd

Haberin Devamı

Facebook hesabınızla giriş yapabildiğiniz Scribd, ücretli. Ancak 14 gün ücretsiz sürümünü deneyebilirsiniz. 500 bin kitap, 900’ün üzerinde yayınevi ile çok geniş bir içeriğe sahip. Uygulamada Türkçe kitaplar da yer alıyor. Ancak sayıları oldukça az. Scribd çok başarılı bir arayüze sahip, kaliteli bir kütüphaneye girmişsiniz izlenimi uyandırıyor. Yeni çıkan kitaplar, ‘New York Times En Çok Satanlar Listesi’, ‘PEN Edebiyat Ödülü Sahipleri’ gibi birçok kategoride yüzlerce kitap var. Türe göre arama yapabiliyorsunuz.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!