Elit olmaktan korkmayın

Güncelleme Tarihi:

Elit olmaktan korkmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 00:15

MEF Üniversitesi yeni akademik yılının ilk dersini veren Prof. Dr. İlber Ortaylı, eğitim sistemini eleştirerek gençlere tavsiyelerde bulundu. Ortaylı, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İstiklal harbimizin komutanları çok değerli. Piyasada istismar edildiği gibi bazı dergiler tarafından Kazım Karabekir’i Atatürk’e karşı oynamak, İsmet Paşa’yla Atatürk’ü çatıştırmak zavallı ahmakların işi. Bunları ayıklamak için genç talebelerime hatta meslektaşlarıma tavsiyem bol okuma yapmak. Yapmadığımızda kahve dedikodusu düzeyinde kalırız. Türkiye gibi bir toplumun kahve düzeyinde tarih dedikodusu yaparak yaşama ve düşünme lüksü yok. Sistemi kurarsanız bir ağaç ömrü kadar zamanda nesilleri değiştirirsiniz. Eğitimin iyisi müzikle, matematikle, filolojiyle ve sporla olur... Elit olmaktan korkmayın, bu utanılacak bir şey değil. Bazı ahmaklar bunu söylüyor. İnsanların akıllarını, kabiliyetlerini eşitleyemezsiniz. Her aklın ve kabiliyetin kendine göre bir yeri var.”

Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin de, “Bildiğim, inandığım en büyük şey siz gençlere olan güvenimdir. Bilimsel ve teknolojik gelişmelerle yeni yol haritamızı çizmeli ve Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!