Elektrik borç sorgulama nasıl yapılır? TC kimlik ile E-Devlet'ten nasıl elektrik borcu sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

Elektrik borç sorgulama nasıl yapılır TC kimlik ile E-Devletten nasıl elektrik borcu sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 19:49

Görevli elektrik tedarik şirketleri kendi web siteleri üzerinden pek çok online hizmet sunar. Tüketim noktasının bağlı olduğu bölgede görev yapan elektrik tedarik şirketinin web sayfasına girerek online işlemler bölümünden online elektrik aboneliği ve online elektrik fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Elektrik borç sorgulama nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Herhangi bir tüketim noktasında, tüketilen bir elektrik enerjisinin miktarı ise, tüketim noktasının bağlı olduğu bölgedeki görevli olan tedarik şirketi tarafından periyodik olarak tespit edilir ve tüketiciye faturalandırılır.

Elektrik Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Görevli olan tedarik şirketleri kendi web siteleri aracılığı ile pek çok online hizmet sunar. Tüketim noktasının bağlı olduğu bölgede bulunan görevli olan elektrik tedarik şirketinin web sayfasına girerek online işlemler bölümünde online elektrik fatura ödeme işlemleri, online elektrik aboneliği ve online elektrik abonelik iptali yapabilirsiniz. Elektrik faturanızın ne kadar geldiğini E-devlet aracılığı ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

 TC kimlik ile E-Devlet'ten Nasıl Elektrik Borcu Sorgulanır?

Haberin Devamı

 Eğer online bankacılık işlemlerini kullanıyorsanız, bankanızın online işlemler menüsü içinde yer alan fatura ödemeleri ekranlarını kullanarak abone numarası, tesisat numarası gibi bilgilerle kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz. Aynı zamanda elektrik tedarik şirketleri kendi web sayfaları aracılığı ile de online ödeme hizmeti sunar.

 Elektrik aboneliğinin bağlı bulunduğu tedarikçinin web sitesinde yer alan online işlemler seçeneği ile birlikte elektrik aboneliğinin fatura ödeme işlemlerini ise, internet alışverişlerine açık olan kredi kartı ya da banka ile yapabilirsiniz.

 E-Devlet'e T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra elektrik şirketinizin adı ile birlikte elektrik faturası borç sorgulama yazarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda buradan fatura ödeme işlemlerinizi de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. E- devlet üzerinden de aboneliğinizle ilgili borç ya da ödeme bilgisi sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için;

Arama kutucuğuna sorgulama yapacağınız bölgede bulunan görevli tedarik şirketinin ismini yazmanız gerekir.

Borç bilgisi ya da ödeme bilgisi seçeneklerinden hangisini tercih etmek istiyorsanız onu seçmeniz gerekir.

İlgili bölgede bulunan abonelikleriniz listelendiğinde sorgulama butonuna tıklayarak borç ya da ödeme bilgilerinizi kısa zaman içinde kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!