Eğitimin duayeni İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitimin duayeni İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 13:23

MEF Okulları’nın kurucusu, Arıkanlı Holding’in patronu İbrahim Arıkan son yolculuğun uğurlanıyor.

Haberin Devamı

75 yaşında hayata gözlerini yuman Arıkan için ilk tören MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Saat 12.00’de başlayan törene omuzlar üstünde getirilen İbrahim Arıkan’ın naaşına sarılarak ağlayan yakınları ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Anma töreni sırasında Arıkan için helallik istenirken eğitime verdiği öneme değinilerek saygı duruşunda bulunuldu. Törene Arıkan ailesi, akrabaları, Arıkanlı Holding çalışanları, MEF Üniversitesi ile MEF Okulları çalışan ve öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar, iş ve eğitim dünyasından isimler törende hazır bulundu. Ayrıca CHP  Milletvekili  Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin ve Muharrem İnce dışında eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi isimler de törene katıldı.

MEF Okulları’nda düzenlenen törenin ardından İbrahim Arıkan’ın cenazesi sevenlerinin omuzlarında Zincirlikuyu Camisi’ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Arıkan’ın cenazesi Zincirlikuyu Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Eğitimin duayeni İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlanıyor

İBRAHİM ARIKAN KİMDİR?

22 Ocak 1941’de Yozgat’ın Sorgun ilçesinin Salur köyünde doğdu. Öğrenimini sırasıyla Mimar Sinan Öğretmen Okulu, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’nda tamamlayan İbrahim Arıkan, Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’nu ve Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü’nü 1968 yılında bitirerek fizik öğretmeni oldu. 1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde asistanlık görevini yürüttü.

MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi’ni 1972 yılında kuran Arıkan, 1982’de Türkiye’nin ilk profesyonel kargo taşıma şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş’yi kurdu. 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullar grubunun yer aldığı MEF Okulları’nı kurdu. 11 Şubat 1996 yılında da tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding A.Ş adı altında topladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!