Eğitimde çağdaş sanat damgası

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde çağdaş sanat damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 13:35

Dünyanın önemli sanat merkezlerinde resimleri yer alan, çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Genco Gülan’ın eserleri bu kez bir okulda sergileniyor. Sergi sanatın, eğitimin bir parçası haline getirilmesini amaçlıyor.

Haberin Devamı

Eğitimde çağdaş sanat damgası

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Genco Gülan’ın ‘Okul’ (école) ismini verdiği yeni kişisel sergisi, Üsküdar Doğan Koleji’nde açıldı. Çağdaş sanat ve eğitim ilişkisini irdeleyen sergi, gerçek bir okulda gerçekleştiriliyor. 30’uncu yılını kutlayan Doğan Koleji’nin kapılarını açtığı sergide; resim, heykel, çizim ve fotoğraf ile birlikte farklı disiplinlerin bir araya geldiği çarpıcı eserler yer alıyor. Okulun çeşitli bölümleri, sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Çocukların küçük yaşlardan itibaren sanatla tanıştırılmalarının önemini vurgulayan Genco Gülan, “Her okulun bir sanat galerisi, her üniversitenin de sanat müzesi olmalı” diyor.

Haberin Devamı

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı ve Özel Doğan Koleji Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan, sanat ve kültür eğitimini destekleyecek ve pekiştirecek organizasyon oluşturmanın, okul-sanatçı dayanışmasını gerçekleştirmenin, sanatçının gelecek nesil ile tanışmasının ve sanat deneyimlerini paylaşmasının önemli olduğuna değindi. 21’inci yüzyılın gereksinimleri paralelinde çocukların yaratıcılıklarını pekiştirmesi için sanat eğitiminin öneminin büyük olduğunu belirten Cem Gülan, “Bu eğitimin kalitesinin sürekli bir biçimde arttırılması gerekiyor. Sanat eğitimine sanatçıların katılımı, okullarla işbirliği yapmaları hedef ve beklenti olmalı” dedi. Sergi ile birlikte öğrenciler ve sanatseverlerin, sanatı birinci elden deneyimleme şansı bulacaklarını dile getiren Gülan şunları söyledi: “Sanatı sadece öğrenme alanı olarak değil, aynı zamanda gerçek ve özgür bir yaşam deneyimine dönüştürecekler.”

Eğitimde çağdaş sanat damgası

Sanat, düşünmeyi tetikler

Gülan, ‘Okul’ projesinde farklı bağlamda sergileyeceği çalışmaları ile sanatseverlerin ve çocukların bir sanat galerisi ya da müzesinde görebileceği yapıtlar ile bir okulun koridorlarında, yemekhanesinde veya spor salonunda tesadüfen karşılaşmasını amaçlıyor. Küçük yaşlardan itibaren çocukların sanatla tanıştırılmaları gerektiğini savunan Genco Gülan, sanatın görsel bir eğitim biçimi ve süreci olduğu görüşünde. Eğitim kurumlarında sanat yapıtlarının yer almasının öğretici olduğunu düşünen sanatçı, “Sanat, düşünmeyi tetikler, zihni açık tutar, adeta bir zihin jimnastiğidir. Bu yüzden küçük yaşlardan itibaren sanatla tanıştırılmalı” diyor. Genco Gülan’ın ‘Okul’ isimli sergisi, 12 Haziran’a kadar Doğan Koleji’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!