Eğitimde büyük zirve

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde büyük zirve
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 07:00

20. Milli Eğitim Şûrası 7 yıl sonra bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla başlıyor. Üç ana gündem maddesi ‘temel eğitimde fırsat eşitliği’, ‘mesleki eğitimin iyileştirilmesi’ ve ‘öğretmenlerin mesleki gelişimi’ olacak.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başkanlığında geniş bir katılımla düzenlenecek ve 3 Aralık’ta son bulacak Şûra’nın birinci gününde Beştepe’de açılış töreni yapılacak ve divan toplantısı düzenlenecek. İkinci gün Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları ile sürecek Şûra’nın, üçüncü gününde çıkan kararlar oylamaya sunulacak.

Milli eğitim sistemini geliştirmek ve niteliğini yükseltmek için eğitim-öğretimle ilgili konuların incelenip tavsiye kararlarının alınacağı 20. Millî Eğitim Şûrası’nın ana gündem maddesi ‘eğitimde fırsat eşitliği’ olacak. Şûra’da, “temel eğitimde fırsat eşitliği”, “mesleki eğitimin iyileştirilmesi” ve “öğretmenlerin mesleki gelişimi” olmak üzere üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak.

26 BÖLGEDEN RAPOR

Hazırlık sürecinde, özel ihtisas komisyonları ile okul öncesi eğitimden üniversite giriş sistemine kadar muhtelif konulara ilişkin çalışma grupları oluşturulan Şûra’nın temsiliyetini artırmak için tüm illerden katılımcılar seçildi ve 26 farklı bölgesel toplantı sonrası raporlar hazırlandı.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENE TAM DESTEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bakanlık olarak bu dönem önceliğimizi eğitimde fırsat eşitliği olarak belirledik. Amacımız eğitimde yapılan önemli iyileştirmelerden ve devasa altyapı yatırımlarından sonra artık bu konuya odaklanarak mesafe almak ve daha fazla iyileştirme imkanı sağlayabilmek. Ortak aklı işletmek ve makul olan görüşlere ulaşmak istiyoruz” dedi. Özer, ana maddelerden olan öğretmenlerin mesleki gelişimi ile ilgili de “1 milyon 200 bin öğretmenimize ihtiyaç ve ilgi duydukları her konuda eğitim programlarıyla destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Şûra son olarak Aralık 2014’te toplanmıştı. Eğitim Servisi

KİMLER KATILACAK

20. Milli Eğitim Şûrası’na TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları ve bakanlık merkez teşkilatı birim amirleri tabii üyeler olarak katılacak. Ayrıca bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurt dışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında şura konularıyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar da davet edildi. Hazırlık aşamasında 32 bin 643 görüş alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!