Güncelleme Tarihi:

Bu yıl zirve kapsamında ilk kez ‘Eğitimde 1 Adım Ötesi Kurum, Eser ve Dijital İçerik Ödülleri’ sahipleriyle buluştu. Eğitimde yenilikçi düşüncelerle köklü bilgi mirasına sahip çıkmayı ve insanı merkeze alan çalışmaları görünür kılmayı amaçlayan ödüller, “Kurum Ödülü”, “Eser Ödülü” ve “Dijital İçerik Ödülü” olmak üzere üç kategoride verildi.
YENİLİKÇİ DÜŞÜNCELERE
Dijital çağın yüzeyselleştirici bilgi akışına karşı, düşünceyi kökleriyle yeniden buluşturan ‘Klasik Düşünce Okulu’, ‘Dijital İçerik Ödülü’nü kazandı. Kurumu temsilen ödülü Klasik Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Halit Çelikyön aldı. ‘Eser Ödülü’ ise kültürel üretim ve temsillerin iktidar, bilgi ve kimlik hiyerarşileri tarafından nasıl şekillendirildiğini cesurca ortaya koyan çalışması “Bias in Popular Culture” adlı kitabıyla Dr. Anas Al-Sheikh-Ali’ye verildi. Ayrıca ‘Kurumsal Girişim Ödülü’, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin oldu. Müzenin kurucusu olan büyük bilim tarihçisi merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin’in rahmetle anıldığı törende ödülü temsilen Müze Müdürü Tuğba Gül teslim aldı. Öte yandan ‘Onur Ödülü de Prof. Dr. Fuat Sezgin’e verildi.
1 ADIM ÖTEYE GİDENLER...
Türkiye genelinde öğretmenlerin özgün, fark yaratan ve eğitime değer katan projelerini ödüllendiren ‘Eğitimde 1 Adım Ötesi Öğretmen Ödülleri’, Enstitü Sosyal’in katkılarıyla ve NUN Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez sahiplerini buldu. Eğitimin geleceğine yön veren projeler ile öğretmenlerin topluma ve öğrencilerine dokunan çalışmaları ödüllendirildi. Bu kapsamda birincilik ödülü Kavramsal Analiz Atölyesi projesiyle Abdulsamet Ağdaş’a, ikincilik ödülü Zihin Atölyesi: Dijital Estetik projesiyle Ahmet Göktuğ Kılıç ve Merve Bakır’a, üçüncülük ödülü de Altın Çağın Mirası projesiyle Mustafa Ali Kaya’ya verildi.