Efehan ağlayarak annesine koştu

Güncelleme Tarihi:

Efehan ağlayarak annesine koştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2020 17:34

Sadece haftalar, aylar değil çoğu için yıllar süren bir maratondu bu. Çocuklar ortaöğretime başladıkları 11 yaşından itibaren hep LGS heyecanıyla yaşadılar. Üstelik bu zorlu maratonun son ayları pandeminin neden olduğu uzaktan eğitim koşullarında geçti. Her evde hesaplar yeniden yapıldı, çalışmalar yeni koşullara göre düzenlendi. Ve beklenen gün geldiğinde hem çocuklar hem de veliler sırtlarında uzun zamanın yorgunluğu, kafalarında kaygılar ve kalplerinde heyecanla geldiler sınavın yapılacağı okullara.

Haberin Devamı

Sınava Bursa Yahya Kemal Ortaokulu’nda giren Efehan Bilgin ilk bölümün ardından bahçenin dışında kendisini bekleyen annesine koşarken, istediği ölçüde başarılı olamamanın üzüntüsünü gözyaşlarıyla dışa vuruyordu.  Anne Bircan Bilgin her zaman olduğu gibi yine şefkatli, yine yatıştırıcıydı. Oğluna yine bu sınavın hayatın en önemli dönemeci olmadığını, yine onun elinden gelenin en iyisini yaptığına inandığını söyledi ve Efehan’a yine moral vermeye çalıştı.

AYNI STRESİ GEÇEN YIL DA AĞABEYİYLE YAŞADIK
Sınavın ilk bölümünden 4 soruyu yanıtlayamadığı için göz yaşlarıyla çıkan Efehan ikinci bölüme annesinin motivasyonuyla girerken, Bircan Bilgin de oğlunun istediği okula girebilecek puanı almasını diliyordu. Oğlunu sınavın ikinci bölümüne onu teskin ederek gönderen Bircan Bilgin, aynı stresi geçen yıl da yaşadığını söyleyerek şunları anlattı: “Efehan Bursa Anadolu Lisesi’ni hedefliyor. Ben ve eşim özel sektörde maaşlı olarak çalışıyoruz. Oğlumu özel okula gönderemem. Başarılı olmak zorunda. Dilerim sınavın ikinci oturumu başarılı geçecek. Efehan’ın ağabeyi Mete geçen yıl Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’ni kazandı. Onun için de LGS stresi yaşamıştım. O başarılı bir sınav geçirmişti. Çocuklarım lise sonuna gelene kadar bir daha okul stresi yaşamak istemiyorum. Efehan ağabeyiyle tatlı bir başarı yarışı içinde. Bursa Anadolu Lisesi’ni kazanamazsa dilerim ağabeyinin okuluna girebilir. Onun ağlaması beni çok üzdü, ben de dışarda ağladım.”

Haberin Devamı

SINAV SONUNDA MUTLUYDU
Efehan sınavın ikinci bölümüne annesinden aldığı moralle giren Efehan sınav sonunda mutlu ve rahatlamış görünüyordu. Sayısal sorularından oluşan ikinci oturumun daha başarılı geçtiğini söyleyen Efehan, "Sözel sorularında zaman yönetimini iyi ayarlayamadım. Ama ikinci oturuma daha hırslı başladım. Süre sorunu yaşamadım. Daha iyi geçti. Şimdi daha iyi hissediyorum. Genel olarak başarılıydı" dedi.

Efehan'ın sınav sonunda okuldan çıkışını alkışlarla karşılayan Bircan Bilgin de "Şimdi daha mutluyum" dedi. Ailece sınav stresini Efehan nasıl isterse öyle atacaklarını söyleyen Bilgin, tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!