e-YDS’ye başvurular 8 Ocak'ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

e-YDS’ye başvurular 8 Ocakta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 12:47

2015 yılında yapılacak e-YDS’lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden yayımlandı. e-YDS’nin 2015 yılı için ilk uygulaması İngilizce alanında, 24 Ocak’ta yapılacak.

Haberin Devamı

6114 sayılı Kanun’un 3. Maddesi 2. Fıkrasının (a) bendinin verdiği yetki ile 2014 yılında bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılmaya başlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2015 yılında da devam edecek. 2015 yılında yapılacak e-YDS’lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden yayımlandı. e-YDS’nin 2015 yılı için ilk uygulaması İngilizce alanında, 24 Ocak’ta yapılacak. Sınava başvurular, 8-12 Ocak tarihleri arasında olacak. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecek.

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklar. Sınav ücreti ödeme işlemi, sınava başvuru tarihinin ilk gününde saat 14.00’te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde sınava başvuru tarihinin son gününde saat 17.00’de sona erecek. Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylardan merkez kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini sadece başvuru tarihleri içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapacaklar. Başvuru süresi bittikten sonra fotoğraf güncelleme işlemi yapılamayacak. Kayıtlarda geçerli fotoğrafı olmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek.

Haberin Devamı

e-YDS’lerde sınava alınacak aday sayısı ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjan (24 Ocak 2015 tarihinde yapılacak sınavda kontenjan 204 olacaktır) ile sınırlı kalacağından sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak. Adaylar, 2015 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2015 e-YDS) Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda; sınav ücretinin ödenmesi, başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemli. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına aşağıdaki bağlantıdan erişebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!