E reçete sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden yapılabilir mi? E Reçete geçerlilik süresi ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

E reçete sorgulama nasıl yapılır E-Devlet üzerinden yapılabilir mi E Reçete geçerlilik süresi ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 18:02

Hastanelerde ya da sağlık ocaklarında verilen reçeteler günümüzde e-reçete olarak kullanılmaktadır. E-reçete ile sistem içerisinde bulunan ilaçların verilmesi daha çok hız kazandırmaktadır. E-reçete kapsamında sorgulama işlemleri e-devlet ya da e-nabız üzerinden yapılmaktadır. Sorgulama işlemlerinin reçetenin son kullanım gününe kadar yapılması gerekmektedir. Reçete süresi bitmesinin ardından sorgulama ekranı açılmamaktadır. E-reçete sorgulama nasıl yapılır? E-devlet üzerinden yapılır mı sizler için derledik.

Haberin Devamı

E-reçete sorgulama işlemleri hem e-devlet hem de e-nabız üzerinden yapılmaktadır. Son dönemde pek çok kişi reçetelerini online üzerinden sorgulayarak hangi ilaçları alacağını ekranda görmektedir. Mobil cihaz üzerinden de e-devlete giriş yapılarak sorgulama işlemleri tamamlanmaktadır. Sorgulama üzerinden eczaneden ilaçlar alınmaktadır.

 E-Reçete Sorgulama Nasıl Yapılır?

 E-reçete sorgulama işlemlerinin en hızlı ve kolay yolu e-devlet üzerinden bakılmasıdır. E-reçete için detayların tamamı kişinin kendi e-devlet sisteminde gözükmektedir. Daha önceki işlemler de hem e-devlet hem de e-nabız sistemleri üzerinden erişime açıktır.

 E-reçete sorgulama işlemleri ilk olarak online MHRS sistemi ya da E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. E-devlet şifresi ile beraber TC kimlik numarasının girilmesi ile sistem içerisinde bulunan reçeteler aktif şekilde görünmektedir. Mobil cihaz üzerinden sisteme giriş yapacak olan kişiler ise mobil imzayı kullanmaktadır.

Haberin Devamı

 E-Devlet Üzerinden Yapılabilir mi?

 E-devlet üzerinden tüm reçete işlemlerine ve bilgilerine erişim sağlamak mümkündür. Pek çok kişi reçeteye bu adres üzerinden erişim sağlayarak detaylı bilgi edinmektedir. Mobil imza ya da elektronik imza yardımı ile e-devlet sistemine giriş sağlanmaktadır.

 Yapılan giriş işlemlerinin akabinde e-reçete bölümünden verilen reçeteler kontrol edilmektedir. Hastane ve sağlık ocaklarının verdiği reçete kodu da eczanelerde sisteme giriş yapılarak aktif hale getirilmektedir. Vatandaşlar da reçete hakkında bilgilere e-devlet aracılıyla ulaşmaktadır.

 E-Reçete Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

 E-reçete kullanımı hakkında merak edilen pek çok konu bulunmaktadır. İlk olarak reçetelerin geçerlilik süresi araştırılarak vatandaşlar bu süre kapsamında ilaçlarını temin etmektedir. E-reçete sistem içerisinde 4 iş günü üzerinden geçerlilik sunmaktadır. Bu nedenle reçetenin verildiği tarihten itibaren 4 iş günü içerisinde ilaçların alınması gerekmektedir. Sorgulama ya da geçerlilik süresi hakkında merak edilenler sistemde yer almaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!