E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 15:42

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte hayatın bütününe yayılan internet kullanımı eğitim alanında da etkin bir biçimde kullanılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın vatandaşlara sunduğu e-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler, öğretmenler ve öğrenciler arasında güçlü bir iletişim mümkün oluyor. Veliler de bu sistem sayesinde çocuklarının eğitiminde aktif olarak görev alıyorlar. E-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş ile yapılabildiği gibi bilgisayardan da giriş gerçekleştirilebiliyor. Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır?

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

Haberin Devamı

E-okul veli bilgilendirme sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu bir web eğitim portalıdır. Bu sistem sayesinde, veliler, öğrencilerin notlarını, sınav sonuçlarını, karnelerini, devamsızlık durumlarını, başarı düzeylerini, sınav tarihlerini, ders programlarını, not ortalamalarını, aldığı dersleri ve hangi öğretmenlerin hangi dersleri verdiği, veli toplantısı tarihlerinin ne zaman olduğu gibi bir çok bilgiye ulaşabilecekler. Bu sisteme bilgisayarlar, laptoplar ve tabletler aracılığı ile girilebilecek. Bunun yanında e-okul veli bilgilendirme mobil olarak da giriş yapılabilecek.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNİN YARARLARI NELERDİR?

Bu sistem sayesinde yoğun iş hayatından dolayı, öğrencinin eğitim hayatı ile yakından ilgilenemeyen veliler tüm bilgilere erişebilecekler. Öğrencinin genel başarı durumu, eğilimleri, eğitim seviyesi ile ilgili bilgi sahibi olacak ve üzerlerine düşen görevi yaparak çocuklarının gelecekteki başarılarını tesis etmek için destek vereceklerdir. Bu yol ile kolay ve pratik bir biçimde veli, öğrencisinin okul hayatı hakkında detaylı fikir sahibi olacaktır. Böylece ülkenin eğitim sistemi kalitesi yükselecektir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E okul veli bilgilendirme sistemi girişi çok kolay bir biçimde yapılabilmektedir. Öncelikle e-okul veli bilgilendirme internet adresini tıklamalısınız. Açılan ekranda bir bilgi formu vardır. Onu doldurmalısınız. En yukarıdaki kutucukta yer alan rakamları ‘resimdeki rakamlar’ kısmına yazmalısınız. Bu sizin güvenlik kodunuzdur. Daha sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını girmelisiniz. ‘Tamam’ butonuna bastığınızda karşınıza öğrencinizin durumunu öğrenebileceğiniz tüm bilgiler çıkacaktır. Böylece öğrencinizin okuldaki başarısına ve tüm bilgilerine bir tık ile erişebilecek ve onun kişisel başarısına katkı sağlayabileceksiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!