E-okul girişi nasıl yapılır? TEOG sınavı sonuçları nasıl görüntülenir?

Güncelleme Tarihi:

E-okul girişi nasıl yapılır TEOG sınavı sonuçları nasıl görüntülenir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 09:31

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi ile velisi olduğunuz öğrencinin tüm sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. E-okul girişi nasıl yapılır? E-okul üzerinden sınav sonuçları ve TEOG sonuçlarına nasıl bakılır? E-okul işlemleri hakkında bilgiler haberimizde...

Haberin Devamı

2016 yılının sömestr tatiline az bir süre kaldı. Öğrenciler okul sınavlarının sonuna geldi. Öğrenciler notlarını merak ederken, veliler de öğrencilerinin durumunu öğrenmek istiyor. E-Okul VBS giriş sistemi, sömestr tatilinin yaklaşmasıyla birlikte yoğun bir şekilde kullanılıyor.

E-okul girişi nasıl yapılır? TEOG sınavı sonuçları nasıl görüntülenir?

E-okul sistemiyle veliler, öğretmenlerin sisteme girdikleri yazılı sınav sonuçları, sözlü notları ve TEOG sınav sonuçları gibi bilgileri en doğru şekilde öğrenebilmektedir. MEB tarafından yönetilen e-okul sistemini kullanmak oldukça basittir.

E-okul girişi nasıl yapılır TEOG sınavı sonuçları nasıl görüntülenir


E-okul girişi e-okul resmi sitesinden (https://e-okul.meb.gov.tr/) yapılmaktadır. Resmi siteye girdikten sonra, TC kimlik numarasını ve öğrenci numarasını giriniz. Ardından güvenlik kodunu girerek karşınıza çıkan öğrenci güvenlik sorularına yanıt veriniz. Sorulara doğru şekilde cevaplar vererek e-okul sistemine giriş işleminizi tamamlayabilirsiniz. E-okul sistemine girmenizin ardından sol tarafta bulunan kategorilerden, "Not Bilgisi" sekmesine tıkladığınızda öğrencinizin okulda aldığı sınav sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz. E-okul sistemine giriş yaptıktan sonra TEOG sınav sonuçlarını da görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

TEOG sınavı nedir? TEOG sınavı ne zaman yapılacak?

8. Sınıf öğrencileri, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girmektedir. TEOG sınavı iki dönemde yapılmakta ve toplamda dört oturumda tamamlanmaktadır.

2016 yılında birinci dönem TEOG sınavı geçtiğimiz günlerde yapılmış ve sonuçları açıklanmıştı. İkinci dönem TEOG sınavı ise 27-28 Nisan 2016, mazeret sınavı ise 14-15 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. İki oturumdan oluşacak sınav toplamda 120 sorudan oluşacak.

TEOG sınav dersleri ve soru dağılımı

Birinci oturum

Türkçe: 09.00 - 20 Soru, 40 Dakika
Matematik: 10.10 - 20 Soru, 40 Dakika
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 11.20 - 20 Soru, 40 Dakika

İkinci oturum

Fen ve Teknoloji: 09.00 - 20 Soru, 40 Dakika
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10.10 - 20 Soru, 40 Dakika
Yabancı Dil: 11.20 - 20 Soru, 40 Dakika

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!