Dünya mı büyük, güneş mi, yoksa ay mı?

Güncelleme Tarihi:

Dünya mı büyük, güneş mi, yoksa ay mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2021 03:46

Yaşadığımız gezegen olan dünya dışında çevresinde birçok farklı galaksiyle birlikte güneş ve ay da bulunmaktadır. Bazı durumlarda üzerinde yaşadığımız dünya mı, geceleri gökyüzüne baktığımızda gördüğümüz ay mı yoksa sabahları günümüzü aydınlatan güneş mi daha büyük diye bilmek isteyebilirsiniz. Dünya mı büyük güneş mi yoksa ay mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Dünya içerisinde yaşadığımız gezegen olarak bilinmektedir. Güneş sistemi içerisinde bulunan bir gezegen olduğunu söylemek mümkündür. Güneş ise gezegenimiz için hem ışık hem de ısı kaynağı olarak ifade edilebilir. Ay ise dünyamızın uydusu olarak bilinmektedir.

Dünya mı Büyük Güneş mi Yoksa Ay mı?

Güneş en büyük yıldız olarak bilinmektedir. Aynı zamanda dünyadan ve aydan da daha büyüktür. Güneşten sonra ise büyüklük sıralamasında dünya yer almaktadır. Son olarak ise en küçüklerinin ay olduğu bilinmektedir.

Dünya- Güneş- Ay

Büyükten küçüğe doğru bir sıralama yapmak gerekirse güneş- dünya- ay şeklinde bir sıralama yapılması doğru olacaktır. Küçükten büyüğe doğru yapılacak olan sıralamada ise ay- dünya- güneş olarak yapılmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!