Doçentlik Sınav Yönetmeliği'nde değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 12:03

Doçentlik Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, doçentlik sınavının eser incelemesinde başarısız bulunan aday müracaat dönemi esas alınmak suretiyle sınava en erken izleyen üçüncü dönemde yeniden başvurabilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan "Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.     

Buna göre, doçentlik sınavının eser incelemesinde başarısız bulunan aday, jüri tarafından eksik bulunan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen üçüncü dönemde yeniden başvurabilecek.

Doçentlik sınavının eser incelemesinde başarılı olmasına rağmen sözlü sınavda başarısız olan veya başarısız sayılan aday, eser aşamasından sınava müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen üçüncü dönemde, sözlü sınavı aşamasında birden fazla başarısız olan veya başarısız sayılan aday ise sözlü sınava son müracaat dönemi esas alınmak suretiyle en erken izleyen ikinci dönemde yeniden başvuru yapabilecek.     

Haberin Devamı

Değişiklikle Ekim 2015 ve daha önceki dönemlerde doçentlik başvurusunda bulunarak, eser incelemesinde başarı kazanmasına rağmen sözlü sınavda başarısız olan adaylar, sözlü sınava tekrar başvurmak için verilen süreler göz önünde bulundurulmaksızın, izleyen dönemlerde sözlü sınav için yeniden başvuru yapabilecek. 

 YÖK Başkanı: Adaylarımıza başarılar diliyoruz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, doçentlik başvurularına ilişkin açıklama yaptı. YÖK Başkanı Saraç, “Doçentlik müracaat süreçlerinde adaylardan kaynaklanmayan aksamanın mağduriyete yol açmaması için başlatmış olduğumuz girişim sonuçlandı. İlgili yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi” ifadesini kullandı. Saraç, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan “Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. “Doçentlik müracaat süreçlerinde adaylardan kaynaklanmayan aksamanın mağduriyete yol açmaması için başlatılan girişim sonuçlandı” ifadesine yer veren Saraç, ilgili yönetmelik değişikliğinin bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. Saraç, şöyle devam etti:
“Akademisyen dostu ‘Yeni YÖK’ olarak doçent adaylarımıza başarılar diliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!