Dilek öğretmen, öğrencilerini golfle tanıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Dilek öğretmen, öğrencilerini golfle tanıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 11:27

Samsun’un Kumköy İlkokulu’nda uyguladığı dönüşümle Dünyanın En İyi Öğretmeni ödüllerinde ilk 50’ye giren öğretmen Dilek Livaneli, öğrencilerini Samsun Golf Sahası’nda golf sporuyla tanıştırdı. Öğretmen Dilek Livaneli, "Onların ilkleri tatma adına sosyal yaşantılarını güçlendirmek lazım" dedi.

Haberin Devamı

Samsun’un Çarşamba İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu’nun ‘müdür yetkili’ sınıf öğretmeni olan ve Hint asıllı işadamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen ‘Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin (The Global Teacher Prize) 2015 yılında seçtiği ‘En iyi 50 öğretmen’ arasında yer alan Dilek Livaneli, Kumköy İlkokulu’nda eğitim gören ve mezun olan öğrencilerini, Atakum İlçesi Batıpark alanına bulunan golf sahasına götürdü. Burada golf sporuyla ilk defa tanışarak Milli Golfçü Hamza Sayın’dan eğitim alan öğrencilerinin ilkleri tatması ve sosyalleşmesi için elinden geleni yaptığını söyleyen Kumköy İlkokulu sınıf öğretmeni Dilek Livaneli, "Bugün birleştirilmiş sınıf olarak 4 sınıf bir arada. Bunların tamamını golfle tanıştırmak için buraya geldik. Aralarında mezun olan öğrencilerimde var. Ben ilkokul öğretmeniyim. Her yıl farklı etkinliklerle onlara ilkleri yaşatmak adına öncü olmam lazımdı ve bu anlamda onların ilkleri tatma adına özellikle köy çocuklarının sosyal yaşantılarının çeşitlendirilmesi lazım. Bunun için her yıl çeşitli projelere imza atıyoruz. Şu anda da milli golfçümüz Hamza Sayın çocuklarımıza golf eğitimi veriyor. Her çocuğa kısmet olmayacak bir fırsat bu onlar için. Şu an çok iyi vakit geçiriyorlar. Golf sporunu yakından tanıyorlar. Bundan dolayı çok mutluyuz. Mezun ettiğim öğrencilerle beraber buraya toplam 16 öğrenciyle geldim" dedi.

Haberin Devamı

Dilek öğretmen, öğrencilerini golfle tanıştırdı

Milli golfçü Sayın: Mutlu ve memnunum 

Öğrencilerle vakit geçirmenin ve eğitim vermenin ayrı bir tat olduğunu söyleyen milli golfçü Hamza Sayın, "Dilek hocamız ve öğrencileri sahamıza geldi. Onlara golü tarif etmeye öğretmeye ve sevdirmeye çalıştık. Bu yüzden mutlu ve memnunuz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!