Dilek öğretmen Avrupa Parlamentosu’nda konuştu

Güncelleme Tarihi:

Dilek öğretmen Avrupa Parlamentosu’nda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2019 10:48

Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu’nda görev yaparken uluslararası bir vakıf tarafından 2014 yılında ‘Dünyanın en iyi 50 öğretmeni’ arasında gösterilen Dilek Livaneli, resmi konuşmacı olarak Avrupa Parlamentosu’na katıldı.

Haberin Devamı

Hint asıllı işadamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu, onursal başkanlığını ABD eski başkanlarından Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı tarafından 2014’te düzenlenen ‘Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği ‘En iyi 50 öğretmen’ arasında sınıf öğretmeni Dilek Livaneli’ye de yer verildi. Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu’da görev yapan Dilek Livaneli’ye Avrupa Parlamentosundan davet geldi.

8-10 Ocak tarihleri arasında Brüksel’de düzenlenen 'Faces of Civil Society Actors in Turkey’ adlı etkinlikte, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Livaneli de bireysel olarak yer aldı. Dilek öğretmen, Avrupa Parlamentosu’nda resmi konuşmacı oldu. Parlamento ana salonundaki sergide Dilek Livaneli’nin meslek hayatında yaptığı hizmetler, dört metrekarelik afişte sergilendi.

Haberin Devamı

Dilek öğretmen Avrupa Parlamentosu’nda konuştu

‘ATATÜRK’TEN İLHAM ALDIM’
Livaneli, konuşmasında kendi hikayesinden bahsederek meslek hayatı boyunca Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ten ilham aldığını ve onun kalbinde olduğunu söyledi. Livaneli, Atatürk’ün ‘Bir milleti yalnız ve ancak öğretmenler kurtaracaktır’ sözünü söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:
"Türkiye’de bir milyon öğretmen bulunuyor ve bu çok büyük bir güç. İstersek tüm eksiklikleri hissederek, ihtiyaçları belirleyip kültürü yakından tanıyarak her şeyi baştan inşa edebiliriz. Dünyayı güzelleştirmeye çalışan herkese teşekkür ederim."

Livaneli, şu anda İngiltere’nin başkenti Londra’da eğitim bursu kazanıp, Uluslararası Montessori Derneği’ne bağlı okullarda uygulamalı eğitim ve araştırmalarına devam ediyor. Ayrıca Varkey Eğitim Elçiliği Programı yürütüp Dünya Öğretmen Statüsü Endeksi Çalışmalarında aktif olarak yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!