DGS’ye başvuramayanlar için ikinci şans: Geç başvurular ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

DGS’ye başvuramayanlar için ikinci şans: Geç başvurular ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 09:23

Ön lisans yerleştirme programlarından mezun olarak lisans eğitimine geçmek isteyen adaylar için düzenlenen DGS’ye başvuramayanlara ikinci şans veriliyor. Adaylar 5 Haziran’da DGS’ye geç başvuru yapabilir.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geç başvuruları 5 Haziran Salı yapılacak. Başvurular ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden saat 23.59’da sona erecek.

ÜCRETİ YATIRMAYANIN BAŞVURUSU İPTAL
DGS’ye bir açıköğretim ve örgün eğitimde ön lisans programından mezun olan veya staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirenler başvurabiliyor. Geç başvuru ücreti 150 TL olarak belirlendi. Geç başvuru gününde sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında ‘e-İŞLEMLER’de yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecek.

Bankalardan ödeme yapılmayacak. Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilir. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için sınava giriş belgesi de düzenlenmeyecek. Sınav 21 Temmuz’da yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!